NA PARKINGU PLANIRANA NOVA ZGRADA: Stanari u Krnjači zabrinuti da ne ostanu bez placa

A. Z. K.

31. 07. 2023. u 20:45

STANARI zgrade u Ulici Sutjeska 2a u palilulskom naselju Krnjača, pre 20 godina nezvanično su se dogovorili sa investitorom zgrade da obližnju parcelu koriste kao parking.

НА ПАРКИНГУ ПЛАНИРАНА НОВА ЗГРАДА: Станари у Крњачи забринути да не остану без плаца

Privatna arhiva

Zemljište pored višespratnice u vlasništvu je investitora zgrade, ali on je posle dve decenije odlučio da ovaj prostor zagradi. Sada su zabrinuti da će ostati bez prostora na kom bi ostavljali svoja vozila. Nadležni ovde malo toga mogu da učine, jer ova situacija može da se reši jedino dogovorom ili u krajnjem slučaju, preko suda.

Objekat u Ulici Sutjeska izgrađen je pre 20 godina. Prilikom kupovine stanova sa investitorom su sklopili usmeni dogovor da svoje automobile mogu da parkiraju na obližnjem placu. On je takođe u njegovom vlasništvu, do skoro nije bilo problema, ali je investitor odlučio da sada ovaj prostor zagradi, a stanari su zabrinuti da bi ovde mogla da nikne druga zgrada.

- Ni naša zgrada nije legalizovana, i to je bilo još jedno obećanje. Osim što se parkiramo na tom placu, tu nam se nalazi i septička jama, ne znamo kakve su mu dalje namere. Obaveštavali smo nadležne o ovom problemu, kako bi bar nekako uspeli da rešimo ovu situaciju. Međutim, nismo dobili nikakav konkretan odgovor. Obraćali smo se građevinskoj inspekciji i opštini Palilula, nadamo se da će bar neko moći da nam pomogne - ispričali su nam zabrinuti stanari zgrade u Krnjači.

Problem u Cerskoj ulici

ŽITELjI Cerske ulice na Crvenom krstu imali su takođe problem sa parking-mestima. Oni su prilikom kupovine stana izdvajali i po 5.000 evra za parking-mesta. Međutim, počeli su da dobijaju kazne za nepropisno parkiranje. Prostor koji je ostavljen za njihova vozila uži je od širine automobila, a za ovaj problem okrivili su investitora.

U Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju upoznati su sa ovim problemom, a kako kažu, stanari bi ovaj problem trebalo da rešavaju preko suda.

- Zgrada je nelegalno sazidana i sada je u postupku ozakonjenja - rekli su nam u Sekretarijatu. - Ovaj problem u nadležnosti je suda, s obzirom na to da je u pitanju "usmeni ugovorni odnos". Tu leži problem, jer građevinska inspekcija nema zakonski osnov kako bi reagovala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)