PARKIRANJE ISPOD "PINKIJA" SLEDEĆE GODINE Napreduju radovi na izgradnji podzemne garaže kod dvorane u Zemunu

S.V.

16. 06. 2023. u 07:00

RADOVI na izgradnji podzemne garaže kod hale "Pinki" u Zemunu napreduju punom parom. Majstori su sada u zoni Nemanjine ulice, i do kraja juna bie izmenjen režim saobraćaja na ovoj deonici. Nadležni očekuju da će prva vozila moći da se parkiraju na ovoj lokaciji početkom naredne godine.

ПАРКИРАЊЕ ИСПОД ПИНКИЈА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ Напредују радови на изградњи подземне гараже код дворане у Земуну

GO ZEMUN

Iz Opštine Zemun podsećaju da je projektom predviđeno da garaža ima jedan nivo ispod zemlje, površine 1.500 kvadrata i kapacitet za 150 automobila. U okviru izgradnje objekta podzemnog parkirališta sa pristupima za putnička vozila, ulazom iz Gradskog parka i izlazom u Nemanjinoj, biće urađena i rekonstrukcija postojećeg platoa ispred dvorane "Pinki".

GO ZEMUN

 

Kada bude završena, ovo će biti prva podzemna garaža u Zemunu. Već dugi niz godina, centar ove opštine je postao premali za sve automobile, nema mesta za parking, te su se i na platou ipred "Pinkija" ostavljala vozila. Zato su propale betonske kocke kojima je ovaj prostor bio popločan, a zelene površine su uništene.

Po završetku izgradnje etaža, zelene površine će biti uređene na samom platou ispred "Pinkija", koji će biti popločan novim klupama. Parking mesta ostajuka Gradskom parku, drvored ka Nemanjinoj ulici će biti u potpunosti očuvan, a sadnice će biti dodate tamo gde budu nedostajale.

Izgradnja podzemne garaže kod ovog zemunskog simbola počela je u avgustu prošle godine, a lokalna samouprava je tada pokrenula inicijativu da se izgrade još dva javna parkirališta u centru opštine, kako bi se rešio problem parkiranja.

GO ZEMUN

 

Takođe, Opština je kod Sekretarijata za investicije Grada Beograda pokrenula inicijativu da se rekonstruiše hala "Pinki", tako da se u predfazi očekuje izrada vizibiliti studije, kako bi se u daljem postupku došlo do izrade idejnog projekta i dobijanja lokacijskih uslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)