NEMA MESTA PANICI: Poruke roditeljima sa Zvezdare i Vračara bile preventivne zbog lažne dojave o licu sa puškom

B.B.

05. 05. 2023. u 12:24

PORUKE koje su dobili roditelji iz pojedinih beogradskih vrtića upućene su preventivno i privremeno, jer se u prepodnevnim satima pojavila informacija da se naoružano lice šeta Ulicom gospodara Vučića, saznaju "Novosti".

НЕМА МЕСТА ПАНИЦИ: Поруке родитељима са Звездаре и Врачара биле превентивне због лажне дојаве о лицу са пушком

Foto: P. Milošević

Nadležni su obavestili direktore samo predškolskih ustanova Zvezdara i Vračar, da obrate dodatnu pažnju kada je u pitanju bezbednost dece zbog informacije koja se pojavila. Međutim, poruka je stigla i roditeljima iz drugih predškolskih ustanova i izazvala paniku.

-To se odnosilo na zaključavanje vrata, ne izlazak u dvorište. Međutim, nejasno je zašto su rukovodioci poslali poruke roditeljima i tako bespotrebno izazvali dodatnu paniku u trenutno dovoljno stresnoj situaciji za sve, kaže izvor za "Novosti".

Trebalo je samo da nastave normalno da rade i ne izvode decu napolje dok se situacija ne reši, a ne da šalju poruke roditeljima.

 Kada je policija utvrdila da je dojava bila lažna, da nije bilo lica koje je sa puškom šetalo Zvezdarom, normalno je da su deca mogla da izađu u dvorište i igraju se.

U ostalim predškolskim ustanovama nije bilo ovih kratkotrajnih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)