VEČERA 10.000 DINARA: Maturantima najbitnije da bude skupo

B.Borisavljević

24. 04. 2023. u 10:54

VEĆINA beogradskih škola već je izabrala mesta za slavlje, a u "žiriju" su, uglavnom su bili učenici. "Delegacije" đaka su obilazile restorane, kako bi se odlučile za onaj koji je po njihovom sudu - najbolji i najatraktivniji. A kao po pravilu, to je i najskuplji. Ove godine to je 9.500 dinara.

ВЕЧЕРА 10.000 ДИНАРА: Матурантима најбитније да буде скупо

Provod na maturskim večerima ostaje za ceo život, Foto A. Stanković

Bez obzira na to što je ponuda svuda ista, maturantima je bitno da budu viđeni u najelitnijim restoranima. Za cenu ne pitaju ni oni, a ni njihovi roditelji.

Mame i tate su već počele da otplaćuju svečanu večeru, ali i da obilaze radnje u potrazi za haljinama, odelima. Rezervisani su i termini za šminkere, frizere... U najpovoljnijoj varijanti matursko veče će ih koštati oko 300 evra. Korona ograničenja u broju "zvanica" su ukinuta, tako da će svršeni srednjoškolci već, od polovine maja pa skoro do kraja juna, puniti sale hotela i restorana i uz igru, pesmu i poneku suzu, proslaviti kraj školskog doba.

- Matursko veče ćemo slaviti u Kristalnoj dvorani hotela "Hajat", cena je 9.500 dinara - kaže Nenad Mladenović, direkor škole. - U cenu ulazi piće dobrodošlice, svečana večera, dva aperitiva i neogračeno bezalkoholna pića, dok su cene alkoholnih biti snižene. Bilo je jeftinijih ponuda, među kojima i u renoviranom hotelu u Pančevu, ali naši đaci svake godine biraju "Hajat".

PARKING

Đaci se posebno raspituju za parking i za ulaz, jer moraju biti viđeni. Dovoze ih, uglavnom, luksuzni automobili, a svake godine ima i onih koji iznajme limuzine i njima dolaze na proslavu. Posebno su im interesantni ekskluzivni hoteli, jer je sve tako glamurozno.

Kraj školovanja će u ovom hotelu proslaviti u učenice Zemunske gimnazije, ETŠ "Nikola Tesla", Druge ekonomske škole, dok će maturanti Medicinske škole "Beograd" biti u "Metropolu". U svečanim salama poznatijih hotele ima oko 300-350 mesta pa se, ako je u pitanju manja škola spajaju dve. Gleda se da to bude "muška" i "ženska".

Kako ističu u agencijama koje se bave organizacijom proslava najviše đaka bira najskuplje aranžmane, jer im je bitno ime hotela. Takođe, na izbor može da utiče i to ko je voditelj programa, kao i bend koji će zabavljati svršene srednjoškolce. Bitno im je da sve šljašti, da izgleda kao da su u Holivudu, da njihove toalete i odela zablistaju.

Maturantima je, kažu u nekim školama, ispod nivoa da svoje skupe toalete prošetaju u nekom od restorana i hotela, koji nisu u centru grada i nemaju tako zvučna imena.

Protokolom je predviđeno da proslava počinje u 21 čas i traje do četiri časa ujutru. Većina hotela ima svoje fotografe tako da će to biti dodatna stavka koju će roditelji morati da plate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu