PESMOM ZA DEČJI KAMP NA KRFU: Održan humanitarni koncert na Kolarcu "U čast predaka, za budućnost potomaka"

S.V.

02. 03. 2023. u 23:00

KAKO bi se pomogla izgradnja obrazovnog dečjeg kampa na Krfu, u Kolarčevoj zadužbini održan je koncert "U čast predaka, za budućnost potomaka".

ПЕСМОМ ЗА ДЕЧЈИ КАМП НА КРФУ: Одржан хуманитарни концерт на Коларцу У част предака, за будућност потомака

I.MARINKOVIĆ

Ovaj humanitarni muzički događaj organizovali su "Sveta Srbija" i krfsko Društvo grčko-srpskog prijateljstva.

Koncert je počeo minutom ćutanja, kako bi se odala počast stradalima u železničkoj nesreći u Grčkoj. Naredna dva sata, publika je uživala u najlepšim srpskim i grčkim patriotskim pesmama i melodijama, koje je izvelo više od sto mladih iz srednje muzičke škole "Kerkira" sa ovog ostrva u Jonskom moru.

Njima su se pridružili i učenici zemunske muzičke škole "Kosta Manojlović", odnosno orkestar "Kosman" čiji su članovi nedavno trijumfovali na svetskom takmičenju u sviranju harmonike. Iz Sremske Mitrovice stigli su članovi udruženja "Irida" koji kroz muziku promovišu srpsko-grčko prijateljstvo.

Ovaj zadužbinarski koncert izazvao je veliko interesovanje, a svi koji su večeras došli na Kolarac imali su priliku da kupovinom karata od 2.000 dinara pomognu izgradnju dečjeg obrazovnog kampa na Krfu.

- Kada bude prikupljeno dovoljno novca, počeće realizacija ideje koja je već gotovo deset godina san svih ljudi, dece, profesora, porodica, vaspitača koji posećuju "ostrvo spasa" sa posebnim pijetetom, provodeći vreme tu, podržavajući život naših slavnih predaka i čineći dela kojima obnavljaju sećanje na njih i njihova junačka dela - rekli su iz udruženja "Sveta Srbija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista