KAKO DA POLJOPRIVREDNICI VRATE SVOJE ZEMLJIŠTE: Predstavnici GO Zemun održali trbinu u Batajnici

S.V.

02. 03. 2023. u 19:00

KAKO bi se poljoprivrednici iz Batajnice informisali o načinu postupanjima i koracima koje treba da preduzmu kako bi rešili svoj dugogodišnji problem i vratili vlasništvo nad poljoprivrednim zemljištem, održana je tribina u ovom zemunskom naselju.

КАКО ДА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ВРАТЕ СВОЈЕ ЗЕМЉИШТЕ: Представници ГО Земун одржали трбину у Батајници

GO ZEMUN

Predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević govorio je o inicijativi koju je ova lokalna samouprava pokrenula i naglasio da je formirana radna grupa koja će da prati dinamiku procesa, te će informisati vlasnike poljoprivrednog zemljišta o procedurama i koordinisati sa nadležnima, kako bi krajnji ishod bio pozitivan i u interesu građana.

Stručne službe su pojasnile poljoprivrednicima kako treba da se prijave,  odnosno evidentiraju, kako bi pokrenuli postupak da iz statusa sadašnjih korisnika zemljišta postanu imaoci svojine. Odlukom o određivanju zemljišta koje prestaje da bude gradsko građevinsko zemljište i građevinsko zemljište u KO Batajnica, koju je donela Skupština GO Zemun 1991. godine, taksativno su navedene parcele koje mogu da uđu u postupak vraćanja u raniji režim svojine.

 - Opština Zemun je u prethodnom periodu održala sastanke sa nadležnima iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za poljoprivredno zemljište i Državnog pravobranilaštva Republike Srbije na kojima su dogovorene procedure postupka vraćanja zemljišta u raniji režim svojine - saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)