AKO BUDE SUNCA BRČKANJE SAMO NA "25. MAJU": Većina sportskih centara krajem avgusta završila letnju sezonu kupanja na otvorenim plivalištima

A. V. V.

03. 09. 2022. u 21:01

VEĆINA sportskih centara u prestonici završila je sezonu plivanja na otvorenim bazenima, ali u SRPC "Milan Gale Muškatirović - 25. maj" ljubitelji ovog sporta moći će da uživaju još nekoliko dana. Ukoliko im vreme bude išlo naruku, građani će na ovom plivalištu moći da se brčkaju i cele sledeće sedmice, do 11. septembra.

АКО БУДЕ СУНЦА  БРЧКАЊЕ САМО  НА 25. МАЈУ: Већина спортских центара крајем августа завршила летњу сезону купања на отвореним пливалиштима

Milan Gale Muškatirović, Foto Tanjug

Bazeni na "Tašu", "11. aprilu", "Košutnjaku" i "Olimpu" letnju sezonu zvanično su završili poslednje nedelje avgusta. Beogradski sportski centri sada se pripremaju za zimsku sezonu i brojne programe koji će biti na raspolaganju građanima u narednim mesecima.

- Letnja sezona na otvorenim bazenima još traje, a plan nam je da je zatvorimo 11. septembra - navode za "Novosti" u "25. maju". - Naravno, koliko će biti pogodnih dana za korišćenje otvorenih bazena najviše zavisi od vremenskih uslova, koji nisu baš bili povoljni u proteklim danima. Posećenost bazena na otvorenom je bila zadovoljavajuća, a s obzirom na to da se odigravalo Svetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu na našim bazenima, građani nisu bili u mogućnosti da koristi usluge za vreme trajanja takmičenja.

Kako najavljuju u ovom centru, u saradnji sa GO Stari grad, građanima će biti na raspolaganju sportsko-relaksacioni programi kao što su plivanje sa bebama, porodično plivanje, škole plivanja za decu predškolskog i školskog uzrasta, škola kajaka za đake, plivanje i rekreativni termini za seniore, školice različitih sportova, kao i joga.

Tačku na sezonu kupanja na otvorenim bazenima u SRC "11. april" stavili su u sredu, 31. avgusta. Kako kažu za naš list u ovom sportskom centru, ove sezone imali su dosta posetilaca, a poslužilo ih je i lepo vreme, za razliku od prošlog leta kada je više padala kiša. Zimska sezona počela je sa prvim danom školske godine.

NEMA KUPANjA NI U OBRENOVCU

OVOGODIŠNjA letnja sezona okončana je i na otvorenim bazenima u Obrenovcu. Kako su saopštili juče u JP "SKC Obrenovac", dolazak hladnijih dana označio je i zatvaranje omiljenog mesta Obrenovčana tokom toplih dana.

Pauza neće dugo trajati, jer sa početkom grejne sezone kupačima će biti dostupni zatvoreni bazeni.

U sportskom centru Tašmajdan plivalište pod otvorenim nebom zatvoreno je u nedelju 28. avgusta, dok će posetiocima tokom narednih meseci biti dostupni ostali sadržaji u zatvorenom, među kojima su i zatvoreni bazeni, teretana, fitnes, spa centar...

Na bazenima u Košutnjaku kiša je odložila poslednje termine na otvorenim bazenima, pa posetioci nisu imali priliku da se okupaju još jednom pre kraja sezone. Krajem avgusta zavesu su na otvorenim plivalištima spustili i u SC "Olimp".

KRAJ NA ADI I LIDU

LETNjA sezona kupanja na "beogradskom moru" - Adi Ciganliji privedena je kraju, u nedelju 28. avgusta. Spasioci i dežurne ekipe Hitne pomoći napustili su Savsko jezero. Dan po zatvaranju u vodi Savskog jezera utopio se mladić. Tokom prethodnih meseci spasioci su na Adi imali ukupno 14 intervencija, a jedna osoba je nastradala.

Kupališna sezona završena je i na "Lidu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)