ŠETAJU LJUBIMCE ZA DŽEPARAC: Nekoliko tinejdžera sa Vračara spojili lepo i korisno za sebe i svoje komšije

J. N. M.

06. 08. 2022. u 15:00

ČETVORICA srednjoškolaca, ljubitelja pasa i kućnih ljubimaca pokrenuli su svoj "biznis" ovo leta.

ШЕТАЈУ ЉУБИМЦЕ ЗА ЏЕПАРАЦ: Неколико тинејџера са Врачара спојили лепо и корисно за себе и своје комшије

Foto: AP

Oni, naime, šetaju pse starijih sugrađana za džeparac i od te sume mali deo odvajaju humanitarnim udruženjima. Za taj "posao" tinejdžeri naplaćuju 200 dinara po satu za male pse ili 350 za veće.

- Svi dečaci odrasli su sa psima i ovo je na neki način bila obostrana korist, kako bi i oni zaradili novac za sebe, ali i pomogli drugima - priča majka jednog od dečaka, koja se javila na telefon istaknut na fejsbuk-stranici Opštine Vračar. - Ovo nije prvi put da su se oni zajedno angažovali, pošto su nedavno sakupljali garderobu za svratišta. Svi se poznaju odmalena, pa kroz ovakve akcije dodatno učvršćuju svoje prijateljstvo i spajaju lepo i korisno.

Dečaci su, kako tvrdi majka jednog od njih, naišli na odličan odziv Vračaraca, ali su dobili pozive i iz drugih delova grada. Osim komšija, ljudi iz ostalih opština su ih zvali i to da šetaju pse na duži vremenski period.

Srednjoškolci će ovaj posao obavljati do kraja leta, sve dok se ne vrate u školske klupe.

Potražnja za šetačima pasa u prestonici raste ovih dana. Cena ove usluge zavisi od od rase pasa, ali obično je do 400 dinara najviše po satu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)