KAKO NAJBRŽE DO AERODROMA: Vreme je godišnjih odmora, a dolazak do vazdušne luke ponekad zna da potraje

Š. M.

03. 07. 2022. u 12:30

REKONSTRUKCIJA prestoničkog aerodroma "Nikola Tesla" u punom je jeku, ali sezona godišnjih odmora i putovanja donosi sve veću frekvenciju putnika.

КАКО НАЈБРЖЕ ДО АЕРОДРОМА: Време је годишњих одмора, а долазак до ваздушне луке понекад зна да потраје

Foto Printskrin

Iako je udaljen svega 15 kilometara od centra prestonice, do vazduhoplova u Surčinu uopšte nije lako i jednostavno doći, a to se može učiniti na nekoliko načina.

Kako su "Novosti" ranije pisale, kompletno uređenje vazdušne luke, koje izvodi francuska firma "Vansi", u planu je da bude završeno krajem 2023. godine, kada će konačno nestati i haotične scene koje se svakodnevno viđaju na prilazima aerodromu. Kako bi putnici najbezbednije stigli na ovu lokaciju, ali se i "spasili" divljih taksista, postoji niz mogućnosti.

Što se tiče javnog prevoza do aerodroma vozi linija 72, kojoj je početna stanica na okretnici Zeleni venac. Međutim, problem je ukoliko se kasni, jer između dve lokacije staje na čak 30 stanica. Ipak, glavna prednost je cena, jer je aerodrom u žutoj zoni, te karta košta 89 dinara ili 150 ako se nabavlja kod vozača. Takođe, dobra stvar je što autobus saobraća od 4.00 ujutru do 23.40.

Opcija je i minibus A1 koji kreće sa Trga Slavija, a cena karte od 21. juna iznosi 400 dinara. Ipak, on saobraća samo od 6.30 do 20.00, a otprilike trećina aviona stiže ranije, odnosno kasnije od toga. Takođe, minibus često bude pretrpan koferima, a neretko i vozač mora da oslobodi mesto do sebe.

GARAŽA IDE PO SATU

U GARAŽI na aerodromu "Nikola Tesla" sat parkiranja košta 100 dinara, dva 200, dok se za tri sata mora izdvojiti 300 dinara, koliko košta i svaki sat posle trećeg. Da građani nisu dovoljno upućeni u cene parkinga u vazdušnoj luci, pokazuje slučaj jednog sugrađanina koji je garažu od 15. do 18. aprila platio 20.400 dinara. Sve cene na parkiralištima mogu se naći na zvaničnom sajtu aerodroma.

Glavni vid prevoza svakako je taksi, koji spada u najkomforniji, ali i najskuplji, u zavisnosti iz kog dela grada se putuje. Za vožnju do aerodroma, a posle poskupljenja ove usluge, ako se kreće iz centra potrebno je izdvojiti oko 20 evra. Što se tiče povratka, on može da bude povoljan uz kupovinu posebnih vaučera. Za njihove usluge grad je podeljen na šest zona, za koje u zavisnosti od udaljenosti važe drugačije cene. Tako prevoz do Novog Beograda košta 1.400 dinara ili 1.800 do Banovog brda, dok do Lazarevca i Mladenovca, uz ovaj vaučer prevoz košta 6.000 dinara.

Naravno, tu je i sopstveni prevoz. Na aerodromu postoje tri parkinga i garaža, a parkiranje se plaća po satu. Oko aerodroma su nikli mnogi privatni parkinzi gde je cena za deset dana od 40 do 50 evra, a svi prevoze do terminala i nazad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili