BESPLATNO NOSE STARU TEHNIKU: Timovi JKP "Gradska čistoća" osim kabastog smeća, uklanjaju i elektronski otpad

S. V.

02. 07. 2022. u 06:10

OSIM akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, JKP "Gradska čistoća" uvela je novu uslugu.

БЕСПЛАТНО НОСЕ СТАРУ ТЕХНИКУ: Тимови ЈКП Градска чистоћа осим кабастог смећа,  уклањају и електронски отпад

Ne treba bacati šporete na divlje deponije, Foto A. S.

Od danas, njihove ekipe odvoziće i elektronski otpad, odnosno stare televizore, računare, šporete, frižidere i ostale kućne aparate.

Beograđani već danas i sutra, odnosno svakog prvog vikenda u mesecu, mogu da ostave nepotrebno kabasto ili elektronsko smeće pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe "Čistoće" besplatno ukloniti.

Apelujemo na sugrađane da iskoriste ovu akciju, kako se kabasto i električno smeće ne bi gomilalo na javnim površinama ostalih dana u mesecu, kada se ta usluga naplaćuje - kažu iz ovog komunalnog preduzeća.

Oni podsećaju da je ova usluga besplatna samo za građane, dok se za preduzetnike naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

- Podsećamo sugrađane da građevinski otpad, poput šuta, ne spada u kabasti. Odnošenje šuta se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga "Čistoće". Građani mogu preuzeti besplatne džakove za odlaganje građevinskog smeća, na pogonu JKP "Čistoća" u opštini u kojoj žive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTREBAN VAM JE NAJBOLJI INTERNET: A1 Srbija je mreža u koju prelazi najveći broj korisnika u Srbiji