GOLI stomaci, pirsinzi, mini-suknje, veštački nokti i trepavice, bermude, kratko rečeno "autfit" kao za odlazak na plažu ili izlazak, svakodnevna je slika u mnogim srednjim školama.

niko

19.06.2022. 10:40

Besplatno skolstvo ?????? samo nameti za rodtelje, knjige 17000 dinara, sveske i ostalo jos 15000 dinara, donatorski dinar za skolu, i sada treba da placamo i uniforme??? oprema za fizicko mora da bude oderedjene boje kupu majce samo za to ?? svi pocinje od kucnog vaspitanja i kao naucis dete da se ponasa, nece te uniforme nista pomoci , slazem se da se uvede kodek oblacenja i da se neke stvari nemogu da nose u skolu ???

Nastavnik

19.06.2022. 10:44

Увођење униформи је само форма без суштине. У просветном систему има много важнијих ствари које треба решити и побољшати од увођења униформи. Дете ће обући униформу, а онда у школу донети баснословно скуп мобилни телефон и разлике ће опет бити видљиве, нажалост.

Dragan

19.06.2022. 14:44

Najnormalnije je da se u skolu ne dolazi u junu odeven kao u decembru i obratno. Postoji godisnje doba za jakne, cizme, rukavice, vunene carape, dzempere i godisnje doba za bermude, papuce, sandale, majice. Zivoti i zdravlje dece ali i zaposlenih u skolama bi morali da budu svetinja i prioritetniji od svih kompleksa, tvrdoglavosti, inata i zaostalosti. Kome normalnom moze da smeta to sto se mlado, zdravo, lepo i normalno dete obuce onako kako se najprijatnije oseca? Ako to ne smeta njemu, njehovim drugarima i roditeljima, zasto bi smetalo ministru prosvete koji mu nije ni rod ni pomoz' Bog.

posmatram

19.06.2022. 16:42

Kecelje koje smo nosili u školi nisu bile skupe, ni materijal ni šivenje kod šnajderke, a štitile su garderobu ispod. Šta je tu loše? Dužina do kolena, da ne sevaju butine. Šminkanje bilo zabranjeno, slali su kući da se umiju. To se zove radna disciplina. U vreme pred II rat svi učenici su morali da nose beretke sa oznakom razreda i škole. Nenošenje iste se strogo kažnjavalo.