BAZEN BESPLATAN ZA ŠKOLARCE, UZ ĐAČKU KNJIŽICU: Sutra počinje sezona na Tašu

B.B.

14. 06. 2022. u 11:38

OD 1. jula ulaz na bazene za sve školarce biće besplatan uz đačku knjižicu, a njihove karte plaćaće Grad, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, prilikom obilaska SRC "Tašmajdan", gde sezona kupanja počinje sutra.

БАЗЕН БЕСПЛАТАН ЗА ШКОЛАРЦЕ, УЗ ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ: Сутра почиње сезона на Ташу

Foto:Skupština grada

-  Svi školarci sa đačkom knjižicom moći da dolaze na bazene bez karti - rekao je on. - Đačke knjižice su njihove karte, odnosno njihove karte plaća grad Beograd.  Na taj način želimo da pomognemo da deca više vremena provode na bazenima. Bolje je da budu tamo, nego na nekim drugim mestima.

 Kupalište "Tašmajdan" je dobilo bazen za bebe, a završena je i rekonstrukcija dečjeg bazena.

- Dečji bazen sada ima 220 kvadratnih metara, a ranije je imao 110 kvadrata, dubine je 60 i 110 centimetara - naveo je Vesić. -  Dubina bazena za bebe je 30 centimetara, voda se greje, tako da i one imaju svoje sadržaje na Tašmajdanu.

On je podsetio da je prošle godine urađena rekonstrukcija velikog bazena, te da je sada potpuno završena obnova bazena na Tašu.

– Ovo je naš najstariji bazen, sa najdužom tradicijom, gde najviše ljudi dolazi. Pre nekoliko godina smo obnovili zatvoreni bazen, tako da je urađeno sve što je i trebalo da se uradi. Narednih decenija neće biti potrebe da se bilo šta radi – rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, u julu će biti organizovano i noćno kupanje kada temperature budu više, i to u terminu od 20 do 23 sata, što se, kako je istakao, pokazalo popularnim kod građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna