VRTIĆI OBJAVILI PRELIMINARNE LISTE UPISANE DECE: Roditelji mogu da ulože žalbu do 15. juna

Novosti online

06. 06. 2022. u 12:20

BEOGRADSKI vrtići objavili su danas preliminarne liste upisane dece na ovogodišnjem konkursu na kome je ponuđeno oko 14.000 slobodnih mesta, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

ВРТИЋИ ОБЈАВИЛИ ПРЕЛИМИНАРНЕ ЛИСТЕ УПИСАНЕ ДЕЦЕ: Родитељи могу да уложе жалбу до 15. јуна

Foto Novosti

Kako je rekao, liste su istaknute na sajtovima ustanova i vrtićima, što znači da počinje rok za predavanje žalbi roditelja koji traje do 15. juna, nakon čega će, kaže, biti objavljene i konačne liste.

Naveo je da se u proseku odobri oko 40 odsto žalbi, budući da se najčešće radi o specifičnim slučajevima gde se mora naknadno dokumentovati prioritet.

Gak je istakao da je na konkurs za mesto u beogradskim vrtićima stiglo 17.806 validnih zahteva, što je pad broja prijava u odnosu na ranije godine.

- Ovo je za nas jako dobra pozicija, broj zahteva je manji nego prošle godine, a broj slobodnih mesta veći. Grad Beograd će ove godine, uz pomoć privatnih vrtića, konačno ukinuti listu čekanja i to je najvažniji rezultat u ovom sektoru - istakao je Gak i podsetio da je pokrenut projekat izgradnje 25 državnih vrtića, te da su od prošlog konkursa otvorena tri nova .

Gak je dodao da će se tokom leta svuda gde je to moguće odobravati proširenje kapaciteta i do 20 odsto i poručio da roditelji čija deca danas nisu na listi ne bi trebalo da brinu, jer će u vrtićima biti dovoljno mesta.

Gradski sekretar je naveo i da se Beograd brzo širi, zbog čega su potrebe za vrtićima veće.

- Cilj nam je bilo podizanje obuhvata dece i u tome smo uspeli, tako da danas u vrtiće ide oko 75 odsto dece, što je veliki rast u odnosu na nekadašnjih 45 procenata - naveo je Gak.

BONUS VIDEO:

Vesić: Želimo da svako dete u Beogradu ima vrtić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!