KAFA SA VESIĆEM: Zamenik gradonačelnika razgovara sa Darkom Habušem

Novosti online

12. 05. 2022. u 08:20

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovara sa Darkom Habušem, direktorom Beogradskog maratona.

КАФА СА ВЕСИЋЕМ: Заменик градоначелника разговара са Дарком Хабушем

Foto: Printskrin SićveTV

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da očekuje 18.000 gostiju iz inostranstva na "Fajnal-foru" i samo na tom sportskom događaju zaradu od 25 miliona evra.

Vesić je na svom Jutjub kanalu najavio da će Beograd za sedam dana biti prepun stranaca koji će prisustvovati i učestvovati u takmičenju "Fajnal for", navodi se u saopštenju Beoinfa.

On je podsetio da se pre pomenutog takmičenja, u nedelju održava Beogradski maraton, pa je u razgovoru sa Darkom Habušom, direktorom Beogradskog maratona, podsetio da je 1997. godine bio predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije.

- To je bio 10. maraton po redu, a ove godine će se trčati 35. trka. Darko Habuš i njegov tim rade veliku stvar za Beograd, jer naš grad čine kako investicije, zgrade i bulevari, ali i njegov duh, kulturni i sportski događaji- poručio je Vesić.

On je ukazao da maraton u Beogradu ima tradiciju od 35 godina, kao i da će oni nastojati da mu dodaju još sadržaja kako bi bio još masovniji.

- Dakle, ova i sledeća nedelja u Beogradu će biti u znaku sporta, tu su Beogradski maraton u nedelju i ''Fajnal for'' od četvrtka i to je najbolji dokaz da je Beograd i sportska prestonica ovog dela Evrope- istakao je Vesić i pozvao Beograđane da u što većem broju učestvuju u Trci zadovoljstva na dva i po kilometara.

Habuš je istakao da je sve spremno za održavanje Beogradskog maratona i da je start trke zbog nepovoljnijeg vremena predviđen za osam sati ujutro.

- Ovog puta maraton smo pomerili na 15. maj jer se međunarodni sportski događaji ne planiraju na velike praznike, a imali smo i nepovoljniju epidemiološku situaciju- rekao je Habuš i poručio da se u petak predviđa temperatura od tridesetak stepeni, zbog čega će trka počneti ranije kako bi učesnicima bilo lakše.

On je takođe najavio da se očekuje 6.700 takmičara, od kojih je 1.200 stranih trkača, među kojima su Etiopljani i Kenijci kao glavni favoriti.

- U Trci zadovoljstva verujem da će učešće biti takođe masovno i očekujemo oko 10.000 ljudi koji će promovisati zdrav život. Hoteli su puni, očekujemo i dobru zaradu za grad i želimo da vam zahvalimo za svu podršku koju nam pruža Grad Beograd- zaključio je Habuš.

- Dobro jutro, dragi prijatelji. Danas ćemo da govorimo o aktuelnim temama u Beogradu, govorićemo o razvoju našeg grada, a pridružiće nam se i Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona. U nedelju se održava jubilarni 35. Beogradski maraton, manifestacija na koju smo ponosni i koja još jednom potvrđuje da je Beograd sportska prestonica ovog dela Evrope - objavio je Goran Vesić na svom profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!