PARKIRANJE KAO AVIONSKA KARTA: Trodnevno ostavljanje automobila na aerodromu plaćeno 20.400 dinara!

Š. Marović

20. 04. 2022. u 07:52

RAČUN od 20.400 dinara za nepuna tri dana parkiranja u garaži aerodoroma "Nikola Tesla", koji je jedan korisnik platio za smeštaj svog automobila od 15. do 18. aprila, izazvao je veliko čuđenje i nezadovoljstvo na društvenim mrežama.

ПАРКИРАЊЕ КАО АВИОНСКА КАРТА: Тродневно остављање аутомобила на аеродрому плаћено 20.400 динара!

Prostor za parkiranje vozila kod vazdušne luke, Foto P. Milošević

Prema saznanjima "Novosti", reč je o primeni najnovijeg cenovnika beogradskog aerodroma.

Kompanija "Belgrejd erport" izmenila je cene parkiranja na svim parkiralištima i u garaži, ne odgovarajući našem listu kada se ta promena dogodila. Mnogobrojni putnici koji koriste prestonički aerodrom nisu bili upućeni u korigovanje cene, mada su one istaknute na sajtu.

Parking-garaža aerodroma "Nikola Tesla" koštala je posetioca 20.400 dinara za nepuna tri dana, 6.900 dan. On tvrdi, bez obaveštenja, bez upozorenja.

- Pljačka najgore vrste - reagovao je korisnik parkinga na društvenim mrežama.

- Prethodno je sedmodnevna karta bila mnogo jeftinija.

Foto Privatna arhiva

Prema odgovoru koje su "Novosti" dobile, do iznosa od 20.400 dinara je došlo jer sat parkiranja u garaži sada košta 100 dinara, dva sata 200, tri sata 300, a za svaki sat posle trećeg naplaćuje se po 300 dinara. Kako je vozilo revoltiranog putnika u garaži stajalo 69 sati, dolazi se do cene od oko 180 evra.

- Do promene cena došlo je kako bismo sprečili duža zadržavanja u garaži. Zato je ukinuta i dnevna karta - istakli su za naš list u kompaniji "Belgrejd erport".

- Korisnike usluga sa namerom za duže zadržavanje usmerili smo na parking "Tesla" ili parking P7 kod Robno-carinskog magacina, čime bismo rasteretili saobraćajni tok, koji je ustanovljen usled radova ispred zgrade terminala. Cena parkinga u garaži nije promenjena za zadržavanje do jednog sata, a cenovnici za sva parkirališta i garažu dostupni su na našem sajtu.

Po ranijem cenovniku, koji je primenjivan do skorašnjeg korigovanja, cena u garaži udaljenoj svega 150 metara od stanične zgrade po započetom satu iznosila je 100 dinara, a 4.000 dinara za jednokratno trodnevno parkiranje.

Foto Privatna arhiva

KAPACITET 1.500 MESTA

U OKVIRU kompleksa beogradskog aerodroma 1. marta otvoren je parking "Tesla", kapaciteta čak 1.500 mesta, od čega 798 za putnike. Cena je 60 dinara po satu, dnevna karta košta 600 dinara, dok pojedinačno parking-mesto za parkiranje automobila više od 22 dana košta 300 dinara po danu. Putnicima je takođe dostupno i parkiralište P7, udaljeno 300 metara od aerodromske zgrade. Ima 196 mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024