TEZGA NA DAN 1.000 DINARA: Sve je više zakupaca koji se odlučuju na jednodnevni zakup na beogradskim pijacama

J.D.

11. 04. 2022. u 05:00

KAKO bi mali proizvođači i preduzetnici koji se pojavljuju na tržištu mogli da predstave svoje proizvode, JKP "Gradske pijace" odnedavno su pokrenule uslugu zakupa tezge na jedan dan.

ТЕЗГА НА ДАН 1.000 ДИНАРА: Све је више закупаца који се одлучују на једнодневни закуп на београдским пијацама

Dnevni zakup uglavnom za zanatske proizvode, Foto J. D.

Iako su sve pijace, koje posluju u okviru ovog preduzeća, uključene u ovaj projekat, najveće interesovanja zasada vlada za tržnice "Kalenić" i "Palilula". Cena zakupa za jedan dan iznosi 1.000 dinara.

Ovom gradskom preduzeću se u proseku mesečno javi od 15 do 20 zakupaca, koji se odlučuju da na ovaj način predstave svoje proizvode.

- Pijace su postale mesta koja nude veliki i raznovrstan izbor svega što je kupcima potrebno, a što najlakše mogu naći na nekoj od tezgi - objašnjavaju nadležni u ovom gradskom preduzeću.

- U želji da podržimo kreativce, mala i srednja preduzeća, odlučili smo se da pokrenemo ovaj program zakupa tezgi.

Na ovim tezgama, koje su uglavnom izdvojene od onih na kojima se prodaje voće i povrće, mogu se pazariti proizvodi domaće radinosti, nakit, pletene torbe, cegeri, dečje igračke... U ponudi ima i zanimljivih prehrambenih proizvoda, poput džema sa lukom, slatkog od šumskih jagoda ili meda sa koprivom. Jedana od redovnih zakupaca tezgi na dan je i Mirjana Radović, koja je svoje rukotvorine do sada izlagala na pijacama "Zemun", "Kalenić", "Palilula"...

- Ljudi dolaze na pijace da kupe zdravu hranu, usput rado kupuju rukotvorine, jer to je nešto posebno, originalno i nije serijsko - dodaje Mirjana.

- Ovakav vid prodaje je odličan jer u razgovoru sa kupcima dobijam smernice za širenje posla, ali i dobre preporuke za nove kupce.

NOĆ UKUSA

OSIM ponude za prodaju rukotvorina, pijace organizuju i gastronomsku manifestaciju "Noć ukusa" na kojoj posetioce uvek očekuje širok asortiman domaćih slatkih i slanih tradicionalnih proizvoda. Osim kupovine, posetioci su u mogućnosti da degustiraju razne prozvode, kao i da uživaju u bogatoj ponudi ugostiteljskih objekata u okviru pijaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju