NAUM ĆE BITI UPISAN U DRŽAVNI VRTIĆ: Posle jednostranog raskida ugovora privatnog vrtića, odmah reagovao Slavko Gak

B.B.

01. 04. 2022. u 14:04

MINISTARSTVU prosvete ću predložiti da se privatnoj predškolskoj ustanovi "Naša mala kuća", koja je ostala pri stavu i ispisala dečaka N. J. iz vrtića, oduzme dozvola za rad, a dečak će biti upisan u državni vrtić, najavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

НАУМ ЋЕ БИТИ УПИСАН У ДРЖАВНИ ВРТИЋ: После једностраног раскида уговора приватног вртића, одмах реаговао Славко Гак

Foto N. Skenderija

Uprkos nalogu prosvetne inspekcije da ispita odluku o raskidu ugovora i obezbedi uslove za primenu indvidualnog obrazovnog plana u skladu sa Pravilnikom, vlasnica privatnog vrtića je ostala pri odluci, tako da četvorogodišnji Naum J. danas nije otišao u vrtić.


Prema rečima Gaka, u državnom vrtiću će sa njim raditi profesionalci, a privatni vrtić će snositi posledice zbog neispunjavanja mera prosvetne inspekcije.

- Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama Prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić. Reagovali smo odmah i mališan će uskoro krenuti u jedan od državnih vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ću zatražiti oduzimanje licence za rad ovog vrtića zbog grubog kršenja propisa - rekao je Gak.

Kako je istakao, u pomenutim privatnom vrtiću nisu uložili ni osnovne, minimalne napore da, kao ustanova koja se bavi decom, pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv iako su od roditelja imali potpunu podršku, odnosno, oni su čak privatno angažovali i asistenta za dete koje ima disharmonično kašnjenje u razvoju.

- Neophodna je svaka moguća pomoć i profesionalnost u radu sa decom sa razvojnim problemima, ovakvi slučajevi su nedopustivi i moramo ih sankcionisati kako se ne bi ponavljali - naveo je Gak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)