ZA KAMUFLAŽU TABLICA NAPISANE 293 PRIJAVE: Komunalni milicionari agilniji u kontroli ostavljanja vozila širom prestonice

A. Z. KLISURIĆ

19. 03. 2022. u 07:52

U PRETHODNIH godinu i po dana, "snalažljivi" vozači pokušavali su na razne načine da prevare sistem "Oko sokolovo", pa tako na registarske tablice postavljaju maske, papire, kartone i lišće.

ЗА КАМУФЛАЖУ ТАБЛИЦА НАПИСАНЕ 293 ПРИЈАВЕ: Комунални милиционари агилнији у контроли остављања возила широм престонице

Nadležni evidentiraju ovakve postupke vlasnika automobila, Foto Z. Jovanović

Komunalni milicionari su od početka ove godine zbog ovih slučajeva izdali 293 prekršajna naloga, fotografisali 373 vozila i izdali 70 rešenja o uklanjanju nepropisno parkiranih vozila, kojima su vozači "stručno" pokušali da sakriju tablice.

Ove godine kontrola ovih prekršaja značajno je pooštrena kada se uporede podaci sa prethodnom godinom. U toku 2021. godine, izdato je šest puta manje prekršajnih naloga, svega 49. Lane je fotografisano 98 vozila i izdato 11 rešenja o uklanjanju automobila.

- Ukoliko komunalni milicionar putem kamera sistema "Oko sokolovo" uoči nepropisno parkirano vozilo sa prekrivenim tablicama, obaveštava Operativni centar Komunalne milicije - rekli su za "Novosti" u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

- Potom na tu lokaciju izlazi patrola, koja preduzima adekvatne mere u cilju sankcionisanja prekršaja. Ako zateknu vozača, izdaju mu prekršajni nalog, kojim se izriče kazna u fiksnom iznosu.

Kako su nam objasnili iz nadležnog sekretarijata, u situacijama kada vozač nije u automobilu, milicionari fotografišu vozilo, a dokumentaciju o prekršaju dostavljaju na kućnu adresu vlasnika vozila.

Prema podacima Sekretarijata za poslove Komunalne milicije, tokom prethodne i od početka ove godine, građani su podneli 27 prijava. Ovi podnesci odnosili su se na parkiranje vozila sa prekrivenim tablicama.

Vozači koji se osmele na ovaj korak a budu uhvaćeni, mogu da se nadaju da će platiti kaznu u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara, koje su propisane Odlukom o komunalnom redu. Koliko novca će "snalažljivi" morati da plate, zavisi od površine na kojoj je njihov automobil bio parkiran.

DOKUMENTACIJA O PREKRŠAJU

KADA na teren izađe patrola, oni naprave pozamašnu dokumentaciju o načinjenom prekršaju.

- Ako komunalni milicionari ne zateknu vozača, onda na kućnu adresu vlasnika vozila stiže dokumentacija koja sadrži fotografiju, opis prekršaja, a uz to se navodi i propis o koji se vozač oglušio. Dostavljamo im i podatke za uplatu, kao i sve instrukcije koje treba da se ispoštuju u određenom roku - navode u Sekretarijatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a