NAJMLAĐIMA TERENI, SKIJANJE I ZIP-LAJN: Grad započeo projekat preuređenja odmarališta u Brusu sa 350 kreveta

B. Borisavljević

12. 03. 2022. u 06:47

CENTAR dečjih letovališta i oporavilišta postaće bogatiji za još jedno odmaralište - u Brusu. U toku je izrada projekta rekonstrukcije postojećeg objekta, nakon čega sledi javna nabavka, tender i početak radova, koji će se odvijati u dve faze.

НАЈМЛАЂИМА ТЕРЕНИ,  СКИЈАЊЕ И ЗИП-ЛАЈН: Град започео пројекат преуређења одмаралишта у Брусу са 350 кревета

Mališani će dobiti i prostor za zabavu, Foto I. Marinković

Tako će mališani i odrasli iz Beograda, ali i ostalih mesta u Srbiji, imati u ponudi sedam odmarališta Centra.

Prema rečima direktorke Tanje Santrač, objekat u Brusu, Centar dečjih letovališta i oporavilišta je dobio na korišćenje avgusta prošle godine, a pripadao je opštinama Vračar i Zvezdara. Kompletnu obnovu i rekonstrukciju će finansirati grad Beograd iz budžeta. Ona je, sa svojim timom, obišla objekat i uverila se da ima odlične uslove za odmor.

- Specijalizovan je za decu, ima košarkaški i fudbalski teren, a postoji mogućnosti i za izgradnju bazena - navodi Santrač.

- Za zimske aktivnosti planiran je ziplajn, skijanje, kao i mnoge druge aktivnosti. Cilj nam je da i u ovom delu Srbije Centar postane lider u dečjem turizmu. Imali smo priliku da ugostimo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je podržao ulaganje u objekat u Brusu, uvideo da nam je to jako značajno, a mi smo zahvalni na tome.

Ona ističe da će odmaralište imati oko 350 ležajeva, čime će značajno povećati ukupan kapacitet Centra na oko 1.800 kreveta u sedam objekata. Od 2018. godine je u sređivanje objekata uloženo više od 80 miliona dinara, i to 50 miliona grada Beograda i više od 30 miliona Centra.

Pravo na korišćenje odmarališta imaju prvenstveno mališani iz predškolskih ustanova Beograda, osnovci iz svih delova Srbije, kao i deca koja dolaze na rekreativnu nastavu. Vrata centra su takođe otvorena odraslim osobama, bilo da su u pitanju bračni parovi sa decom, koji sve više dolaze ili mladi koji žele kvalitetan odmor po pristupačnim cenama, dodaje direktorka.

KAPACITETI I CENOVNIK

PRE izbijanja pandemije korone u objektima centra je letovalo više od 30.000 gostiju. U sklopu CDL su odmarališta - Mitrovac na Tari (640 ležaja), "Stevan Filipović" na Divčibarama (240), Bukulja u Aranđelovcu - (180), Stanišinci na Goču (150), Rudnik na Rudniku (130) i Šuplja stena na Avali (70).

Cena sedam punih pansiona sa decu uzrasta od 7 do 15 godina kreće se od 11.995 do 13.570 dinara, dok je za odrasle od 13.570 do 17.630 dinara. Iznajmljivanje apartamana na sedam dana košta 42.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna