U PRVOJ FAZI 42 KM KANALIZACIJE: Adamović najavio izgradnju vodovodne mreže u Barajevu

A. V. V.

24. 02. 2022. u 16:24

IZRADA projekte dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže u Barajevu trenuno je pri kraju, rečeno je na sastanku koji je održan u okviru projekta "Čista Srbija" pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

У ПРВОЈ ФАЗИ 42 КМ КАНАЛИЗАЦИЈЕ: Адамовић најавио изградњу водоводне мреже у Барајеву

GO Barajevo

Predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović ovom prilikom istakao je da je opština ugovor o finansiranju izgradnje kanalizacije na svojoj teritoriji, prema kome će u prvoj fazi biti urađeno 42 km mreže, kolektor i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, potpisala u okviru pomenutog projekta u poslednjem kvartalu 2021. godine.

- Svi znamo da je nepostojanje kanalizacione mreže, jedan od velikih infrastrukturnih i ekoloških problema. Zaista sam zadovoljan što je izrada dokumentacije u završnoj fazi i što smo uspeli da kroz projekat "Čista Srbija" obezbedimo sredstva za realizaciju ovog višedecenijskog problema. Takođe, smatram da je nedopustivo da se nijedna opštinska vlast do sada nije bavila ovim problemom. Znam da će mnogi biti nezadovoljni, jer se u prvoj fazi radi o 42 km, ali da je na svakih deset godina urađeno po toliko, danas bi Barajevo bilo u potpunosti pokriveno kanalizacijom. Ono što je važno jeste da već imamo potpisan ugovor i da smo počeli - rekao je Adamović.

Adamović je ovom prilikom razgovarao sa ministrom Tomislavom Momirovićem i o drugim aktuelnim projektima u opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda