TRAŽE DOZVOLU ZA 1.200 VOZILA: Udruženje građana CarGO kupilo privredno društvo "Novi taksi D.O.O - Savski Venac"

Š. Marović

10. 02. 2022. u 13:52

UMESTO najavljenih protesta prestoničkim ulicama, Udruženje građana CarGo juče je Sekretarijatu za javni prevoz predalo zahtev za izdavanje 1.200 taksi dozvola.

ТРАЖЕ ДОЗВОЛУ  ЗА 1.200  ВОЗИЛА: Удружење грађана CarGO купило привредно друштво Нови такси Д.О.О - Савски Венац

Taksisti su blokirali Nemanjinu 2019. tokom protesta, Foto D. Milovanović

Kako ističu, oni su kupili privredno društvo "Novi Taksi d.o.o. Beograd - Savski venac" koje posluje na tržištu od 1994. godine, preko kog žele da se registruju i ubuduće obavljaju prevoz putnika.

U ovom Udruženju kažu da je kupovina privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole jedan od najboljih načina da se celokupna situacija u ovoj vrsti prevoza reši na miran način.

- Taksisti, njihove javne i tajne vođe, zahtevaju da se registrujemo, međutim dozvole ne daju - kažu u CarGo.

- Samo zahtevaju ukidanje aplikacije, zaplenu vozila i skidanje novca sa računa. Po najnovijoj, zvaničnoj studiji, Beogradu nedostaje 1.700 taksi vozila. CarGo je danas iskazao spremnost da registruje i reši taj problem. Ovo je potpuno ispravan i legitiman zahtev, nadamo se da će odgovor nadležnih biti pozitivan.

Ovo Društvo zahvalilo je manastiru Hilandar na podršci i ističe da je to jedan od razloga za odabir drugačijeg pristupa.

Foto Tanjug

Na saopštenje koje su juče izneli predstavnici CarGo oštro su reagovali pripadnici Udruženja taksista Srbije, a predsednik Aleksandar Bjelić tvrdi za "Novosti" da njihov plan neće uspeti da zaživi.

- Udruženje CarGo je još pre dve godine kupilo Privredno društvo "Alfa taksi d.o.o." i promenilo njegovo ime u "Novi taksi" - ističe Bjelić.

- I ranije su podnosili sličan zahtev, koji je glatko odbijen. Sada pokušavaju na isti način da "prođu ispod radara". Prema studiji koja je urađena, za narednih pet godina Beogradu je potrebno oko 7.000 taksista, a na godišnjem nivou dovoljno je zaposliti 300 novih. Najoštrije osuđujemo ove sulude zahteve posle kojih bi, ukoliko nekim čudom budu usvojeni, izbio pravi rat na ulicama.

"Novosti" očekuju i odgovore Sekretarijata za javni prevoz na ovu temu.

ČEKAJU POSKUPLjENjE

UDRUŽENjE taksi prevoznika i dalje čeka pozitivan odgovor Sekretarijata o poskupljenju usluge za 22 odsto, koji bi trebalo do sutra da bude dostavljen. Do tada neće preduzimati dalje korake. Nezavisni taksi prevoznici pak ostaju pri odluci da na prestoničke ulice izađu od 21. do 25. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba