NOVIH 12 STABLA U BULEVARU NIKOLE TESLE: Obnovljen drvored koji su uništili vandali tokom vikenda

J.D.

01. 02. 2022. u 15:52

DVRORED u Bulevaru Nikole Tesle ponovo je bogat za 12 novih stabla, koje su nepoznati vandali uništili u noći između subote i nedelje.

НОВИХ 12 СТАБЛА У БУЛЕВАРУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Обновљен дрворед који су уништили вандали током викенда

Beoinfo

Nova stabla koja su posadili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor "Zelenila" Slobodan Stanojević imaju zaštitu i sopstveni zalivni sistem.

- Svi smo bili šokirani kada smo pre nekoliko dana videli da su, nažalost, još uvek nepoznati vandali uništili 12 stabala koja su posađena pre nekoliko godina - istakao Vesić.

- Tražili smo snimke sa kamera od MUP i nadam se da ćemo ih dobiti i utvrditi ko su ovi huligani, kako bi odgovarali za ono što su učinili. Moja poruka njima, odnosno poruka Beograda huliganima jeste da oni ne mogu nikada da unište onoliko koliko možemo da popravimo, uradimo i zasadimo.

Vesić je dodao i da je plan je da do 2030. godine u Beogradu bude posađeno milion stabala kako bi prestonica bila još zelenija. Istakao je i da od 2012. godine do danas, u Beogradu je procenat zelenih površina povećan za jedan odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton