JABUKE KUPUJU I NA PIJACAMA I KVANTAŠU: Bogata ponuda voća i povrća na prestoničkim tezgama

J.D.

24. 12. 2021. u 14:49

KUPCI na gradskim pijacama kao i oni koji pazare na Kvantašu, od početka meseca najviše su kupovali jabuke.

ЈАБУКЕ КУПУЈУ И НА ПИЈАЦАМА И КВАНТАШУ: Богата понуда воћа и поврћа на престоничким тезгама

Foto: Z. Jovanović

Sve sorte ovog voća bile su u vrhu najprodavanijih proizvoda a cena po kilogramu na pijačnim tezgama bila je od 60 do 150 dinara. Na Veletržnici cene se kreću od 30 dinara za sitnije plodove do 160 dinara koliko staje kilogram jabuke iz uvoza.

Cene su uglavnom iste na svim pijacama, pa je za kilogram potrebno izdvojiti od 30 do 60 dinara, dok je sorta delišes od 60 do 100 dinara, a po istoj ceni mogu se kupiti i zelene kisele jabuke.

- Od početka meseca najprodavaniji proizvod su jabuke, a zatim slede grožđe, crni luk, šargarepa i pomorandža - ističu nadležni sa Veletržnice. - Prethodne nedelje zabeležen je i blagi porast prometa limuna i mandarine, a pristigla je i japanska jabuka uglavnom uvezena iz Italije, koja je poznata kao veoma lekovito voće, može se jesti sveža, prerađena ili sušena, odlična je za jačanje imuniteta. Kilogram je od 160 do 200 dinara.

Mandarine su u proseku od 120 do 180 dinara, a narandže od 100 do 140 koliko je potrebno izdvojiti za sitnije plodove i od 130 do 180 za krupnije. Svi ovi proizvodi na Kvantašu su ipak povoljniji, pa je tako kilo mandarina od 60 do 80 dinara, dok je nešto skuplja sorta klementina koja se kreće od 100 do 120 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)