"BUVLJAK" SE SELI NA PROLEĆE? Otvoreni Tržni centar dobija prostor od sedam hektara pored veletržnice na Bežanijskoj kosi

J. DINČIĆ

20. 12. 2021. u 08:25

OTVORENI tržni centar popularni "Buvljak" dobio je novu, definitivnu adresu na Bežanijskoj kosi u blizini Veletržnice.

БУВЉАК СЕ СЕЛИ НА ПРОЛЕЋЕ? Отворени Тржни центар добија простор од седам хектара поред велетржнице на Бежанијској коси

Foto M. Anđela

Preseljenje je predviđeno Nacrtom izmena i dopuna plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Auto-put" za blok između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane ulice Nova 1, koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na javni uvid do kraja godine. Planirano je da se novi "Buvljak" prostire na površini od oko sedam hektara kao i da bude spojen u jedan kompleks sa nekadašnjom Kvantaškom pijacom, danas Veletržnicom, ukupne površine blizu deset hektara.

Početak radova biće, najverovatnije, u prvoj polovini naredne godine, međutim još nije poznato do kada će trenutni zakupci ostati na lokaciji u Bloku 43. Ovo zemljište je prodato krajem 2019. godine, a rok je bio da se od trenutka prodaje "Buvljak" iseli sa ove lokacije najkasnije za dve i po godine, što ističe sredinom naredne godine.

Foto M. Anđela

Kako je Planom navedeno, gradska pijaca za trgovinu neprehrambenom i prehrambenom robom imaće plato sa tezgama i nadstrešnicom, kvantašku pijacu za prodaju robe iz kamiona, kao i hale, lokale i administrativni i skladišni prostor.

- Novi objekat zadovoljiće sve potrebe kako kupaca tako i prodavaca, posedovaće veliki parking a u planu je i uvođenje novih saobraćajnih rešenja kako bi lokacija bila dobro povezana sa svih strana - tvrde nadležni u gradskoj upravi.

- Planirano je da budu uvedena i nove linije i autobuska stajališta kako bi se posetiocima olakšao dolazak do "Buvljaka".

Kako bi se rešio problem parkiranja, planom je predviđeno i da na jednom delu parcele bude izgrađeno i nekoliko podzemnih etaža namenjenih za garaže. U planu je i formiranje zaštitnog zelenog pojasa.

U BLOKU 43 "KOPERNIKUS"

PARCELA u Bloku 43 u Novom Beogradu prodata je krajem 2019. godine kompaniji "Kopernikus" koja je ovo zemljište kupila za 2,36 milijardi dinara. Novi vlasnik će na ovoj površini moći da izgradi novi objekat površine oko 65.000 kvadrata, a novi vlasnici su na ovom mestu najavili gradnju kule Copernisus tower koja je najavljena kao najviši soliter u zemlji.

PRIMEDBE

JAVNA sednica Komisije za planove Skupštine grada održaće se u zgradi Gradske uprave 25. januara. U toku javne sednice, svi oni koji su podneli primedbe u vezi sa Nacrtom plana, mogu ih obrazložiti pred članovima komisije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVI ŽELE LETOVANJE NA TIRKIZNOJ OBALI: Kemer vam donosi prelepu boju mora i hotel koji nosi ime te najlepše nijanse plave