APEL GRAĐANIMA: Uklanjajte sneg i ledenice ispred zgrada i sa krovova

Tanjug

13. 12. 2021. u 15:38

Zbog trenutnih vremenskih prilika i najavljenih novih snežnih padavina na teritoriji Beograda, "Beokom servis" apeluje na vlasnike objekata i stambene zajednice da uklone sneg i led ispred objekata i zgrada, kao i ledenica sa isturenih delova fasada i krovova iz bezbednosnih razloga.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА: Уклањајте снег и леденице испред зграда и са кровова

Foto: Arhiva "Novosti"

U saopštenju "Beokom servisa" se navodi da su gradske opštine obezbedile dovoljne količine industrijske soli i da predstavnici stambenih zajednica mogu da ih preuzmu u mesnim zajednicama i organizuju čišćenje i posipanje soli ispred ulaza.

Apeluje se i na vlasnike radnji i lokala, te pravna lica da se pridržavaju zakonske obaveze i na vreme čiste prostor ispred stambenih i poslovnih objekata kako bi se izbeglo povređivanje prolaznika.

Imajući u vidu da se u narednom periodu očekuje pojava ledenica na spoljnim delovima zgrada, iz "Beokoma" podsećaju sve skupštine stanara da adekvatno obeleže mesta gde se pojavljuju ledenice, da ih obezbede i uklone one koje mogu, kako ne bi došlo do povređivanja građana.

Podseća se da prema Odluci o komunalnom redu Grada Beograda, građani imaju obavezu da uklanjaju sneg i led sa trotoara širine do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade, odnosno pripadajuće građevinske parcele.

Vlasnik, odnosno korisnik zgrade dužan je i da uklanja ledenice sa krova zgrade, naročito u slučaju kada je krov okrenut prema trotoaru, odnosno javnoj površini gde ledenica može predstavljati opasnost po život prolaznika.

U saopštenju se navodi da je "Beokom" dostupan građanima za davanje svih adekvatnih informacija, ali i za koordinaciju sa svim nadležnim službama kako bi reagovale nakon prijava građana.

Podsećaju i da je broj telefona "Beokoma" 0800-110-011 besplatan za poziv iz fiksne telefonije "Telekoma", a da je za sve ostale mreže (mobilni operateri i ostale mreže) broj telefona 011/3090-007.

BONUS VIDEO: LEPA SLIKA SRBIJE: Ovako policija i vatrogaci pomažu građanima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere