SNEG U SRBIJI 2021: Glavni putevi prohodni, lete avioni sa aerodroma "Nikola Tesla", mnoga mesta i dalje bez struje (FOTO/VIDEO)

NovostiOnline/Agenicije/Dopisnici "Novosti"

12. 12. 2021. u 13:27 >> 18:51

SNEG koji u Srbiji neprekidno pada od subote zavejao je mnoge delove zemlje, blokirao saobraćajnice i zadao muke mnogim građanima.

СНЕГ У СРБИЈИ 2021: Главни путеви проходни, лете авиони са аеродрома Никола Тесла, многа места и даље  без струје (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M.Anđela/Novosti/Printskrin

Neka mesta u Srbiji su ostala i bez struje, bio je blokiran je aerodrom "Nikola Tesla", oko 50 putnika je zarobljeno u vozu kod Valjeva, a u centru Beograda je tokom dana desio se potpuni kolaps zbog rušenja bandera i drveća.

Grupa mladića zavejana na planini Maljen

Grupa momaka od sinoć je zavejana u rejonu Bogdanica na planini Maljen. Oni su stvari iz dva havarisana vozila prebacili u druga vozila i uspeli da dođu do određene tačke, a potom peške do jedne planinske kuće.

I dalje otežan saobraćaj u Beogradu

Iako su ekipe "Beograd puta" čitav dan na terenu, saobraćaju Beogradu je otežan, a pojedine linije gradskog prevoza skraćene, ili preusmerene. Tako autobusi ne idu do Belih voda, već Obrenovačkim putem (linije 55, 58 i 88) a 51 ide do okretnice na Banovom brdu.

Foto: Novosti

Ministar Momirović: Svi glavni putevi prohodni, kamioni bez zimske opreme pravili probleme

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je večeras, prilikom posete Putnoj bazi Puteva Srbije u Vrčinu, da su naši putari uspeli da obezbede da svi državni putevi i auto-putevi prvog i drugog reda, svi prilazi graničnim prelazima i put ka aerodromu budu prohodni.

- Mi sve vreme imamo više od 1.800 ljudi na terenu i više od 800 kamiona i jedinica mehanizacije koji omogućavaju da svi autoputevi budu prohodni i tako će biti celu noć. Nećemo dozvoliti da se na bilo kom državnom putu saobraćaj odvija otežano - rekao je Momirović.

On je apelovao na sve građane da bez preke potrebe ne kreću na put i istakao da je danas bilo problema sa kamionima koji su koristili neadekvatnu opremu.

Foto P. Stojković

Ekipe Infrastrukture železnice na terenu, prekid i dalje na pruzi Beograd - Bar

Sve ekipe i stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije", sa svom raspoloživom mehanizacijom, tokom čitavog dana bile su na terenu i nastaviće sa radom tokom večeri i noći, kako bi se, uprkos velikim vremenskim nepogodama, stvorili uslovi za funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Trenutno je na barskoj pruzi železnički saobraćaj u prekidu na četiri lokacije: u Beloj Reci, između Valjeva i Valjevskog Gradca, kod Kosjerića i između Lastre i Samara. Ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" uspele su danas da raščiste odron na barskoj pruzi kod tunela na Zlatiboru.

Trenutno zbog nevremena na barskoj pruzi u Beloj Reci čeka samo BG Voz za Lazarevac.

Foto: Free Images Pixabay

Obrušila se zemlja kod Osmakova, otežan saobraćaj

Na auto-putu E-763 (Preljina - Ljig) - tunel Veliki Kik sa prilaznim zonama trenutno nema osvetljenja, dok je na deoniči Čiflik - Staničenje, kod mesta Osmakovo (km 58+345) došlo do obrušavanja nestabilne kosine i zauzimanja dela leve saobraćajne trake - saopštilo je večeras JP ''Putevi Srbije''.

Na navedenom delu puta postavljena je privremena saobraćajna signalizacija. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, dodaju iz ''''Puteva Srbije''''.

Autobus se poprečio na Ibarskoj magistrali u Meljaku, blokirani kamioni

Zglobni autobus prevoznika "Lastra" iz Lazarevca poprečio se na Ibarskoj magistrali u Meljaku, pa je nekoliko šlepera ostalo blokirano iza njega, piše RTS.

Kolona na tom delu Ibarske magistrale, u smeru ka Beogradu, duga je nekoliko kilometara. Ekipe su na terenu, a na putu ima neočišćenog snega.

Snežni nanosi do metra, Divčibare i valjevska sela bez struje

Oko 70 odsto nadzemnih vodova na teritoriji valjevske Elektrodistribucije je van funkcije, prenosi RTS. Područje Divčibara koje se snabdeva iz pravca Krčmara i dalje je bez struje, a dalekovod od Kosjerića prema Divčibarama je osposobljen u toku dana. Snežni nanosi ponegde dostižu metar, pa otežavaju rad ekipa na terenu.

Bez struje su pre podne bili pojedini delovi Valjeva. Mnoga sela su bez električne energije, a posebno je teška situacija na dalekovodima prema Kamenici i Peckoj.

Foto: Privatna arhiva

Pod teretom snega pucaju i lome se i grane i stabla

Sneg koji pada skoro 24 časa, napravi jr brojne probleme širom Srbije. Ne samo da su blokirane sporedne ulice, da se saobraćaj odvija otežano, već su padavine dovele do toga da pod teretom snega pucaju i lome se ne samo grane, već i stabla.

Jedno od takvih stabla je jelka u beogradskom naselju Banjica, koja se iskrivila pod težinom belog pokrivača.

 

Poleteli avioni sa "Tesle"

Avioni ponovo poleću sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".  Aerodrom "Nikola Tesla", kako su saopštili iz kompanije, neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, uprkos snegu koji od jutros neprestano pada, saopštila je pres služba beogradskog aerodroma. Sve informacije o redu letenja putnici mogu dobiti na našoj internet prezentaciji www.beg.aero, telefonski ili u izabranoj avio-kompaniji.

 

Oglasili se putevi Srbije

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obavestilo je javnost o stanju na kolovozila širom čitave zemlje. 

Pogledajte detaljan spisak situacije na putevima u Srbiji

Aerodrom i dalje blokiran

Pista na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu i dalje je neočišćena. Putnici su na čekanju.

 

Stigao autobus po putnike iz zaglavljenog voza

Putnici iz voza koji od jutros, zbog snega, stoji zaglavljen u stanici Lastra, krenuli su autobusom za Beograd.

EPS: Veliki broj kvarova, sve ekipe na terenu

Zbog velikog nevremena, praćenog obimnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji Republike Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži, posebno u planinskim predelima zapadne i centralne Srbije, saopštio je danas EPS.

-Sve ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjaju kvarova. Otklanjanje kvarova je otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, vlažan i težak sneg, kao i jak vetar, dovodili su do kidanja provodnika, kao i do padova drveća na mrežu,

Najviše problema u snabdevanju ima na teritoriji Zlatiborskog upravnog okruga, kao i Kolubarskog i Moravičkog upravnog okruga.

Problema u snabdevanju zbog snežnih padavima ima i na teritoriji Mačvanskog, Raškog, Rasinskog i Jablaničkog upravnog okruga, navodi EPS.

 

Policija na terenu kontroliše vozila

Na putu Petrovaradin - Irig, raskrsnica za Vrdnik (prevoj ka Iriškom Vencu) i druga traka na Fruškoj gori (silazna traka), preko Iriškog Venca, saobraćaj se odvija otežano.

Saobraćajna policija je na terenu i ne dozvoljava prolaz bez zimske opreme.

Preporuka je da se koristi alternativni putni pravac auto-put E-75.

 

Vesić: Skraćeno 45 linija, normalizacija do večeras

U ovom trenutku u Beogradu je zbog snega skraćeno ili preusmereno 45 linija javnog prevoza, kao i 20 prigradskih i lokalnih linija. Normalizacija javnog prevoza očekuje se do večeras.

Upozorenje za vozače

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da snega ima na najopterećenijim putnim pravcima, kao i da su kolovozi vlažni na nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja. Više o tome čitajte OVDE.

Blokiran aerodrom "Nikola Tesla"

Prilaz i izlazak sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ blokirani su zbog snega.

Kolona vozila stvorena je i na uključenju sa auto-puta, ali i na izlasku sa aerodroma.

 

 

Gužva na Kružnom putu Resnik-Bubanj Potok

Na Kružnom putu, Resnik - Bubanj Potok trenutno je zastoj u saobraćaju, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Palo drveće u Kosovskoj ulici i na Konjarniku

Saobraćaj blokiran u centru Beograda, zbog pada drveća u Kosovskoj ulici.

Fotografije pogledajte u galeriji:

Kolaps u Beogradu, neke linije skraćene ili preusmerene

Zbog snežnih padavina neke linije gradskog prevoza danas su skraćene ili preusmerene.O tome više čitajte OVDE.

Zavejan Beograd

Prestonica je u nedelju ujutru osvanula zavejana snegom

Srbija pod snegom

Blokiran voz kod Valjeva

Voz koji je ostao na pruzi Beograd – Požega kod Valjeva usled prekida kontaktne mreže nalazi se u blizini stanice. U vozu je oko 50 putnika, a kako "Novosti" saznaju u vozu ima struje i putnici imaju grejanje. Očekuju se dolazak drezine iz Beograda.

Prijepoljska sela bez struje

Zbog snežnih padavina koje su prouzrokovale kvarove na elektromreži bez električne energije je oko hiljadu domaćinstava u Prijepolju. Bez struje su ostala sela u brodarevskom kraju, potom Aljinovići, Kamena Gora, Jabuka, Sedobro, Kaćevo, delovi Seljašnice i još nekoliko sela.

Sneg zaustavio teretnjake na putu od Bistrice prema Zlatiboru

Šleperi bez zimske opreme stoje poprečeni na magistrali od Bistrice prema Novoj Varoši i na deonici od Kokinog Broda prema Zlatiboru.

Kolaps i u Novom Sadu

Saobraćaj za teretna vozila je danas obustavljen na prevoju na Iriškom vencu, put između Petrovaradina i Iriga i raskrsnica za Vrdnik, a prema informacijama, tamo je pravi saobraćajni kolaps.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...