RADOVI NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJNICE: Građani naselja Šangaj obilaznicom do Batajnice

Tanjug

26. 11. 2021. u 12:25

U ZEMUNSKOM naselju Batajnica u toku su radovi na izgradnji saobraćajnice koja predstavlja obilaznicu oko intermodalnog terminala, zahvaljujući kojoj će građani Šangaja moći da dođu do Batajnice.

РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Грађани насеља Шангај обилазницом до Батајнице

Foto: Željko Knežević

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da se izgradnjom brze pruge Beograd — Novi Sad, što je u toku, ukida pružni prelaz koji je tu postojao decenijama.

Podsetio je da se radi i nadvožnjak koji će biti završen do kraja godine i dodao da je u međuvremenu, dok se to ne završi, kroz Belegišku ulicu pušteno 3,6 kilometara obilaznice koja omogućava građanima Šangaja da bez problema mogu da dođu u Batajnicu.  - Pošto se ovde radi i intermodalni terminal koji će biti najveći u ovom delu Evrope, koji radi Evropska unija zajedno sa Srbijom, tu će biti i logistički centri pa će tako ova saobraćajnica biti važna i korisna i mi bismo pre ili kasnije morali da je izgradimo -  rekao je Vesić.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da je ovo samo jedan od desetak projekata koji se trenutno realizuju na teritoriji te opštine. 

 - Izgradnja brze pruge, nadvožnjaka preko pruge, obilaznice oko intermodalnog terminala, rekonstrukcija škole ''Svetislav Golubović Mitraljeta'' u Batajnici, radovi u centru Zemuna, pre svega rekonstrukcija zemunskog keja i izgradnja 6,6 kilometara kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna, izgradnja fabrike vakcina... Sve su to ogromni projekti za našu opštinu i procenjuje se da su to investicije od preko 50 miliona evra - rekao je Kovačević. Naveo je da Opština u dogovoru sa rukovodstvom Grada pravi planove za sledeću godinu, pre svega da se naselje Ugrinovci poveže sa Zemun poljem, ali i da se obnove još neke važne saobraćajnice.

 - Uz podršku Grada i Republike činimo Zemun boljim mestom za život - istakao je Kovačević. 

Direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić je rekao da izgradnja brze pruge Beograd — Novi Sad podrazumeva da nema nikakvih ukrštanja u nivou što, objasnio je, znači da nema prelaska puta preko pruge.

- Kad se sadašnji pružni prelaz u Šangaju ukine, što će biti verovatno za nekih 15, mesec dana, građani Šangaja sa leve strane pruge neće moći nikako da pređu u Batajnicu. Ova obilaznica omogućava da ti ljudi iz Šangaja obiđu okolo, pređu preko auto-puta i dođu sa druge strane u Batajnicu - rekao je Tejić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije