JEDNA TUČA, SAOBRAĆAJKA I MNOGO INTERVENCIJA: Beogradska hitna pomoć tokom vikenda se ipak najviše žalila na zarazu koronom

V. N.

01. 11. 2021. u 06:55

PREMA rečima dežurnog lekara beogradske Hitne pomoći, epidemijski talas korone ne jenjava.

ЈЕДНА ТУЧА, САОБРАЋАЈКА И МНОГО ИНТЕРВЕНЦИЈА: Београдска хитна помоћ током викенда се ипак највише жалила на заразу короном

Foto: Tanjug

Kako je rečeno, sa subote na nedelju bilo je puno intervencija zbog kovid pacijenata i noć su obeležili upravo oni.

Tokom vikenda dežurale su 22 ekipe plus jedna pedijatrijska, a bila je ukupno 131 intervencija, od čega 13 na javnim mestima.

Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, ali bez teže povređenih i jedna tuča u kojoj su učesnici pretrpeli lakše povrede koje su im zbrinute u Urgentnom centru, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Ekipe Službe hitne pomoći intervenisale su nekoliko puta zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Kao i prethodnih dana i proteklih noći javljao se veliki broj Beograđana koji su se žalili na različite simptome prehlade i gripa, a brojni hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i psihijatrijski bolesnici raspitivali su se za savete lekara zbog pojačanih tegoba.

Povećan je bio i broj poziva astmatičara i kardiovaskularnih pacijenata, ali i onih koji su zvali zbog simptoma prehlade ili kovida.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista