BEOGRAĐANI SE NEĆE SMRZAVATI: Prvi sastanak Radne Grupe za snabdevanje toplotnom energijom

Tanjug

08. 10. 2021. u 18:59

POVODOM energetske krize, danas je održan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju toplotnom energijom na teritoriji grada Beograda, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno sa direktorom JKP "Beogradske elektrane" Radetom Bastom, kao i sa ostalim direktorima beogradskih javnih preduzeća, saopšteno je iz JKP "Beogradske elektrane".

БЕОГРАЂАНИ СЕ НЕЋЕ СМРЗАВАТИ: Први састанак Радне Групе за снабдевање топлотном енергијом

Prelazak na naplatu grejanja po potrošnji višestruko koristan

- Na sastanku Radne grupe smo sagledavali zalihe i kako ćemo sprovoditi aktivnosti koje su neophodne, kako bi građani Beograda bili zaštićeni i snabdeveni toplotnom energijom. Ono što je najbitnije, sklopili smo ugovore i kupili dovoljne količine gasa, tako da naši sugrađani Beograda će imate tople domove ove grejne sezone. Samo bi podsetio, da je Radna grupa formirana na osnovu aktivnosti koje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, sprovode da se naša zemlja energetski obezbedi, izjavio je Basta.

Kako je saopšteno iz JKP „Beogradske elektrane“, Basta je dodao da je na sastanku poručeno da će se pratiti energetska situacija iz dana u dan u Srbiji i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne energije građanima Beograda.

- Sama energetska sigurnost naše države nije ugrožena, pre svega, zato što proizvodimo iz sopstvenih izvora svu potrebnu električnu energiju. Beograđani neće imati problema sa snabdevanjem toplotnom energijom ove zime, jer od danas Beogradske elektrane će, pored provere funkcionalnosti postrojenja, ujedno i isporučivati toplotnu energiju potrošačima, dodao je Basta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)