PONOVO ISKOPALI URAĐENO: Voždovčani nezadovoljni zbog radova na kanalizaciji u Braće Jerković

S. B. MILOŠEVIĆ

08. 10. 2021. u 11:11

POMERANjE rokova obnove Ulice braće Jerković napravilo je pakao od života njenim stanovnicima.

ПОНОВО ИСКОПАЛИ УРАЂЕНО: Вождовчани незадовољни због радова на канализацији у Браће Јерковић

Foto Arhiva

Iako je trebalo da radovi na zameni kanalizacionih cevi i asfaltiranju budu gotovi do kraja avgusta, sva je prilika da neće biti gotovi ni do kraja oktobra! Radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" nikako da završe posao oko zamene cevi, a na pitanje "Novosti" gde je zapelo, nikako da daju objašnjenje. Ni nama ni građanima, iako redovno mole za strpljenje.

Deo od Darvinove do Ulice Pive Karamatijevića raskopan je krajem maja. Zamena cevi tekla je sporo, bilo je kvarova, stanari po dan-dva ili više nisu imali vodu. Nije bilo ni radnika na gradilištu mnogo, nekada ni tokom radnog vremena, pa se ceo posao otegao.

Poslednjeg vikenda u avgustu, kada je ceo posao trebalo da bude gotov, završena je polovina - do pijace. Drugi deo, do Pive Karamatijevića, i dalje je u rovovima. U međuvremenu, nanovo su iskopali dve ogromne rupe na delu koji je završen i asfaltiran krajem avgusta. Zbog novih iskopina kod pijace, sada ne može da se izađe iz Ulice Jovana Bijelića. Prošle nedelje, slapovi vode slivali su se iz šahta obližnje zgrade.

OGORČENI Poruka nadležnima žitelja Ulice Braće Jerković, Foto Arhiva

Građani više nemaju strpljenja. Na mašinama i ogradi gradilišta osvanula su pitanja nadležnima: "Da li ste vi arheolozi? Tražite blago ili mamute? Ako niste, čime se bavite? Je l' vam neko rekao da ste zarobili građane ove ulice u kojoj žive stari, bolesni ljudi, deca? Mi više nemamo strpljenja i tražimo odgovore."

Odgovor "Vodovoda" glasi:

- Tokom radova na redovnom održavanju ulice, na osnovu informacija o oštećenju jednog revizionog silaza izvršen je pregled, ispiranje i snimanje kanalizacione mreže u zoni radova. Zaključeno je da je kanalizacija na pojednim delovima oštećena i da je neophodna njena hitna rekonstrukcija, čemu se pristupilo odmah. Završetak rekonstrukcije kanalizacione mreže se planira do 15. oktobra.

Zašto je došlo do kašnjenja i dalje nije jasno pošto se odmah na početku govorilo da će biti menjana i kanalizaciona mreža.

KAŠNjENjE Građevinska mašina i oprema u voždovačkoj ulici, Foto Arhiva

Da će raskopana saobraćajnica biti završena pre nego što počne zimsko vreme i da neće gaziti po velikom blatu, nadaju se svi. Teško je i vozačima jer mesecima ne mogu da prođu ulicom, a nemaju ni mesta gde da parkiraju svoja vozila.

PUTARI SPREMNI, ČEKAJU

Na delu od pijace do Pive Karamatijevića, ekipe "Beograd puta" izgradile su trotoare, postavile ivičnjake. Kako su nam objasnili, uradili su sve što su mogli i na delovima gde su mogli, kako radove drugog preduzeća ne bi ometali. Prema njihovom objašnjenju, čekaju da "Vodovod" završi svoje radove, kako bi oni mogli da asfaltiraju ulicu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna