GROCKA I VRČIN SE POVEZUJU NA REGIONALNI VODOVOD MAKIŠ-MLADENOVAC: Napreduju radovi na izgradnji vodovodne mreže

J.D.

26. 07. 2021. u 15:33

NAKON završenih pripremnih radova nadležni iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju počeli su sa izgradnjom cevovoda koji će povezati naselja Grocku i Vrčin sa regionalnim vodovodom Makiš - Mladenovac.

ГРОЦКА И ВРЧИН СЕ ПОВЕЗУЈУ НА РЕГИОНАЛНИ ВОДОВОД МАКИШ-МЛАДЕНОВАЦ: Напредују радови на изградњи водоводне мреже

Beoinfo

Na vrčinskom delu trase kopa se i postavljaju se cevi dok se na gročanskom delu seče asfalt i dovoze se cevi i materijal.

- Kao što sam obećao niži delovi Ritopeka biće povezani na regionalni vodovod u novembru, a viši delovi na proleće sledeće godine - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Grocka i Vrčin biće priključeni na regionalni vodovod u martu naredne godine, a narednih nedelja raspisujemo tender za izgradnju odvojaka za Pudarce, Umčare, Dražanj i Kamendol koji će moći da koriste gradsku vodu u martu 2023. godine.

Cevovod koji se gradi se od regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP "Jedinstvo AD" Sevojno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)