ŠARENE OAZE UJEDINJUJU KOMŠILUK: JKP "Gradsko zelenilo" dodelilo priznanja u akciji "Za zeleni beograd"

J. DINČIĆ

25. 07. 2021. u 08:26

U JUBILARNOM 18. finalu akcije koja nosi naziv "Za zeleni Beograd", JKP "Zelenilo Beograd" nagradilo je i ove godine najcvetnije oaze u prestonici.

ШАРЕНЕ ОАЗЕ УЈЕДИЊУЈУ КОМШИЛУК: ЈКП Градско зеленило доделило признања у акцији За зелени београд

Foto JKP "Zelenilo Beograd"

Tročlana komisija izabrala je i pobednike na nivou grada, nagrađen je ukupno 21 učesnik u sedam kategorija i dodeljene su dve specijalne nagrade.

Nagrada za najlepšu zelenu površinu oko stambenog objekta pripala je višespratnici u ulici Dunavski kej 2 na Starom gradu. Ovaj prostor stanari su uredili tako da podseća na mediteranski stil, ispunjen je raznovrsnim i pažljivo odabranim biljkama, o kojima stanari brižljivo vode računa.

- Svi zajedno uređujemo prostor u kojem se tokom celog leta družimo i opuštamo, to nas nekako ujedinjuje i daje sam snage i volje da večeri umesto u stanovima provodimo u svom dvorištu - objašnjava jedna od stanovnica Dunavskog keja. - Volimo da imamo uređen i sređen prostor u kojem će se naša deca igrati, a starije komšije naći hlad za odmor od gradske žege.

Laskavu nagradu za najlepši balkon ponela je Vesna Bogdanović, čije raznobojno cveće predstavlja raj za oči u delu Bulevara Mihajla Pupina. Ona se uspešno bori sa sivilom zgrada u ovom delu grada, a njene cvetne petunije pravo su osveženje za oči prolaznika.

Novobeograđani mogu da se pohvale i najlepše uređenom zelenom površinom ugostiteljskog objekta jer je prvo mesto osvojio je Caffe Siesta čija bašta je brižljivo negovana i veoma uredna što je čini pravim ukrasom kraja u kom se nalazi.

TRUD Jedno od najlepše uređenih dvorišta, Foto JKP "Zelenilo Beograd"

Nagrada za najlepšu okućnicu otišla je u ruke Dejana Dragićevića iz Rakovice. Ovo dvorište, koja se nalazi u Ulici Mile Dimić, krasi više od 300 vrsta različitih biljaka koje daju utisak kao da ste u botaničkoj bašti, a ne u privatnom dvorištu. Prvo mesto u kategoriji najlepša zelena površina oko poslovnog objekta pripalao je Centru za socijalni rad na Starom gradu. Zaposleni u ustanovi koja pruža podršku socijalno osetljivim grupama stanovništva imaju odgovoran posao da ove ljude zaštite, pomognu i obezbede im jednake šanse za uspeh i život kakve imaju svi. Ipak, pronalaze i vreme i energiju da im svaku posetu Centru ulepšaju mnoštvom negovanog cveća, što je samo po sebi dovoljan razlog za nagradu.

NAJLEPŠA ŠKOLSKA DVORIŠTA

U KATEGORIJI najlepše školsko dvorište prvo mesto je osvojila OŠ "Sava Jovanović Sirogojno" iz Zemuna čije dvorište sadrži sve što je potrebno deci za aktivnosti na otvorenom. Dok najbolje uređenu zelenu oazu imaju i predškolci iz vrtića "Istok" na Novom Beogradu. Njihovo dvorište ima veliki prostor za sport i igru prilagođeno deci, a sve je upotpunjeno vedrim bojama mobilijara.

Prostor firme

SPECIJALNE nagrade osvojili su Energogroup d.o.o sa Opštine Savski venac za odlično uređen prostor u dvorištu kompanije. Zatim restoran "Šaran" u Zemunu koji ne uređuje samo svoj objekat, već i ulicu, a poklanja žardinjere i konkurentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)