DO DOMA ZDRAVLJA PRELAZE PREKO RUPA: Muke stanovnika dela Šilerove ulice u Zemunu sa raskopanim trotoarima

J. DINČIĆ

20. 07. 2021. u 10:53

STANOVNICIMA Zemuna koji iz pravca Prvomajske ulice dolaze do Doma zdravlja pešice, trotoari duž Šilerove ulice jedina su veza sa ovom zdravstvenom stanicom.

ДО ДОМА ЗДРАВЉА ПРЕЛАЗЕ ПРЕКО РУПА:  Муке становника дела Шилерове улице у Земуну са раскопаним тротоарима

Foto I. Marinković

Međutim, ovaj uzak prilaz iz Šilerove u većem delu nema sređene staze za pešake, a tamo gde one postoje, ili su zarasle u korov ili su iskopane, pune rupa i malih nagiba zbog čega su Zemunci prinuđeni da se kreću kolovozom. Uprkos oštećenjima, sanacija nije u planu do kraja ove godine.

- Majke sa decom u kolicima, zatim invalidi i svi oni koji idu ili ih neko vodi kod lekara prinuđeni su da se kreću kolovozom kako bi izbegli rupe - priča za "Novosti" sugrađanka iz Zemuna.

- Kolovoz nije baš širok, ali je veoma prometan, zbog čega moramo dodatno da pazimo.

RAZROVANO Deo Šilerove, Foto I. Marinković

Prema rečima naše sugrađanke, mnogi Zemunci su, baš zbog nemara gradskih i opštinskih čelnika, zadobili teže prelome prilikom pada duž ove staze. Zbog toga su tužili nadležne i naplatili svoju štetu. Ipak, čak ni to nije nateralo odgovorne da ovaj problem reše.

- Upoznati smo s tim da su trotoari oštećeni i da građani koriste kolovoz u Šilerovoj ulici, koja je u referentnom sistemu mreže opštinskih puteva i ulica Grada i u programu je održavanja JP "Putevi Beograda" - objašnjavaju nadležni iz GO Zemun.

- Naša lokalna samouprava je Sekretarijatu za saobraćaj krajem 2020. godine uputila urgencije za rekonstrukciju kompletnih ulica Šilerova i Rade Končara.

Međutim, iako je zahtev upućen JP "Putevi Beograda", nadležni iz ovog preduzeća, za "Novosti", ističu da radovi na održavanju pomenute ulice nisu predviđeni programom radova Sekretarijata za saobraćaj za tekuću godinu.

Foto I. Marinković

Sanacija iz opštinskog budžeta

NADLEŽNI iz Opštine Zemun nedavno su istakli da je jedan od prioriteta ove lokalne samouprave sanacija svih nekategorizovanih puteva. U ove svrhe izdvojena su i sredstva iz opštinskog budžeta, a nadležni su počeli sa obnovom svih puteva koji su u njihovoj nadležnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!