ŽIVI ZID OKO GRADILIŠTA: Buka nezadovoljstva u Bloku 37, građani ne odustaju od protesta (FOTO)

Š. M. - A. Z. K.

15. 07. 2021. u 20:06 >> 22:38

PRIPADNICI privatnog obezbeđenja juče ujutru zaposeli su gradilište višespratnice u Bloku 37, stanari su reagovali i "živim zidom" pokazali šta misle o postupku investitora i nastavku gradnje.

ЖИВИ ЗИД ОКО ГРАДИЛИШТА: Бука незадовољства у Блоку 37, грађани не одустају од протеста (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Tokom čitavog dana bilo je dramatično, sevale su varnice između redara i stanara koji su dežurali, ne želeći da se posao nastavi.

I sinoć posle 19.00 veliki broj Novobeograđana se okupio, stali su jedan uz drugoga iskazujući na taj način protest jer je investitor prekršio dogovor sa Gradom i nastavio sa radovima. Lupanjem o ogradu i pištaljkama iskazali su nezadovoljstvo zbog celokupne situacije. Blokirali su kao i tokom ranijih okupljanja Bulevar Milutina Milankovića.

Investitor je na ulazu u gradilište postavio dvadesetak ljudi iz privatnog obezbeđenja, dok je ispred gradilišta bilo nekoliko stanara iz bloka, a u jednom trenutku došlo je do koškanja. Pripadnici privatnog obezbeđenja povukli su se sa gradilišta oko 17.00.

Reporteri "Novosti" juče su ponovo bili u Bulevaru Milutina Milankovića i uverili se da su radovi na izgradnji osmospratnog objekta nastavljeni. Čak je i jedan kamion uspeo da uđe na gradilište, iako je ulaz bio blokiran.

- Nekoliko kamiona pristiglo je u Bulevar Milutina Milankovića juče u zoru, ali im stanari nisu dozvolili ulaz - ističe za "Novosti" Nebojša Popevski.

- Ipak, iznenada se pojavilo privatno obezbeđenje, koje je brojalo čak dvadesetak ljudi. Oni su u jednom trenutku stanare istisnuli i sa trotoara, koji su javna površina. Među tim komšijama bili su penzioneri. Policija je došla, iako su svoj posao prethodnih dana radili perfektno, sada nisu reagovali. Investitor je ipak uspeo da obezbedi prolaz preko pešačke i biciklističke staze sa druge strane gradilišta.

Bageri su radili, ali im izlaz sa gradilišta stanari nisu omogućili. Ostali prevoznici su kružili duž Bulevara, da bi se kasnije povukli.

- Ako bude bilo potrebno, protestovaćemo svakog dana, dok se god ne reši situacija - ističe Popevski.

Foto: I. Marinković

- Spremni smo da celu stvar isteramo do kraja. Drago mi je što su Ministarstvo i Grad brzo reagovali na primedbe koje je naš pravni tim poslao. Nadamo se da će i investitor postići dogovor sa čelnicima grada, jer ova situacija svima šteti.

Jedan od penzionera koji je juče imao sukob sa obezbeđenjem rekao je da sve ovo radi jer ne želi da buduće generacije ostanu "zazidane". 

Foto: I. Marinković

DEŽURSTVA

STANARI bloka 37 ponovo su se vratili na dežurstva pored gradilišta, nakon što su mašine ušle na spornu parcelu. Tada su doneli odluku da budu u blizini 24 časa dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!