BESPLATNI TRENINZI ZA ĐAKE: Biće organizovano više od 30 aktivnosti u 17 sportskih centara

J. D. - Š. M.

02. 07. 2021. u 09:33

BESPLATNI sportsko-rekreativni programi za učenike osnovnih i srednjih škola počeli su da se održavaju u 17 sportskih centara.

БЕСПЛАТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ЂАКЕ: Биће организовано више од 30 активности у 17 спортских центара

Foto N. Fifić

Tokom letnjeg raspusta biće organizovano više od 30 različitih sportskih aktivnosti, koje će trajati do kraja avgusta.

Među bogatom ponudom su besplatni časovi plivanja za učenike uzrasta od sedam do 18 godina, ali i za sve one koji žele da usavrše tehniku plivanja. Planirano je i organizovanje letnjih kampova sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama, školama rukometa, odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, džuda, tekvonda, aikida, ritmičke gimnastike i fitnesa.

- Besplatni programi se organizuju sa ciljem da se svim beogradskim učenicima bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života - objašnjavaju nadležni. - Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i da savladaju nove veštine.

Osim toga, i ove godine sreda će biti dan kada će učenici osnovnih i srednjih škola moći besplatno da koriste otvorene bazene sportskih centara, uz đačku knjižicu. Za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Plivački klub za osobe sa invaliditetom "SvimBo" organizuje obuku plivanja na bazenu OŠ "Laza Kostić", a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program na terenima JP "Ada Ciganlija" i u SC "Olimp - Zvezdara". Prijavljivanje učenika se obavlja u sportsko-rekreativnim centrima. Informacije su objavljene na sajtu Grada.

AKTIVNOSTI I U SURČINU

OPŠTINA Surčin poziva sve školarce sa njene teritorije da se i ovo leto iskoriste besplatne sportske projekte. Tako će Javno preduzeće za sport i rekreaciju, u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za sport i omladinu, organizovati programe za sve osnovce. Od 5. do 16. jula u Sportskoj fiskulturnoj sali u Boljevcima biće realizovan program košarke, odbojke i malih Olimpijskih igara. Svi zainteresovani osnovci mogu da se prijave na broj telefona 066/8637-832.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista