Stop za građane Srbije: Ko hoće u Hrvatsku mora prvo u izolaciju 14 dana - propisali posebne mere

J.KERBLER

sreda, 24. 06. 2020. u 15:13

Стоп за грађане Србије: Ко хоће у Хрватску мора прво у изолацију 14 дана - прописали посебне мере

Foto: Depositphotos

Od danas građani Srbije, BiH i Severne Makedonije moraće biti u 14-dnevnom karantinu nakon što pređu hrvatsku granicu
Od danas građani Srbije, BiH i Severne Makedonije moraće biti u 14-dnevnom karantinu nakon što pređu hrvatsku granicu. Toga će biti oslobođeni samo oni koji su u tranzitu, a u karantin bi trebali i oni koji žele da provedu odmor na Jadranu ili imaju dogovorene poslovne susrete.
Odluka je to Nacionalnog štaba civilne zaštite, nakon što je u Hrvatskoj sve više slučajeva zaraženih koji su boravili u BiH i Srbiji. Iako je broj zaraženih još uvek mali, a juče je bilo 22 novozaraženih, procenjeno je da je potrebno pooštriti mere za ulazak u Hrvatsku, a od danas su i obavezne maske za putnike u autobusima i vozovima. U Zagrebu se razmišlja o novim merama koje bi uključile obavezno nošenje maski i u prodavnicama.
Zbog epidemije korona virusa sve više trpi i hrvatski turizam i osim u Istri malo je turista koji dolaze u Dalmaciju. Ove godine nema ni sezonskih radnika iz Srbije i BiH u turističkim mestima na Jadranu, koji su prošle sezone doslovno spasili hrvatski turizam.

Komentari (3)

Александар

24.06.2020. 15:29

Ma besplatno da mi daju tri meseca sa celom porodicom ne bi ISO...sta spominjete vise tu hrvatsku...imamo mi NASE banje....pa posle lepo u Grčku...