Nemci stigli na Jadran, otkazali Poljaci, Slovaci, Česi: Počela letovanja na crnogorskoj rivijeri, malo turista

V. V. - B. D.

11. 06. 2020. u 06:49

Prvi gosti u Meljinama. Na barskoj rivijeri letnje sezone nema ni na pomolu

Немци стигли на Јадран, отказали Пољаци, Словаци, Чеси: Почела летовања на црногорској ривијери, мало туриста

Plaža u Sutomoru

PRVI dolasci inostranih gostiju ohrabruju i nagoveštavaju da sezona u Herceg Novom nije sasvim izgubljena zbog pandemije. Ipak, na barskoj rivijeri letnje sezone nema ni na pomolu, a sudeći po otkazivanju rezervacija i druga polovina juna, kao i jul su veoma upitni.

Jedan od hotela u Meljinama već je ugostio turiste iz Nemačke, a Marin Radojević, menadžer za organizaciju, kaže da su obavili sve pripreme i da ih početak sezone, koja izvesno neće biti ni nalik prošlogodišnjoj, ipak, raduje.

- Nameravamo da uložimo dodatne napore da jun ne bude loš, a da avgust i septembar budu bolji u odnosu na očekivanja - kazao je Radojević.

PRAZNE PLAŽE PLAŽE su uglavnom spremne za goste, ali su još prazne. Ni vreme ne ide naruku kupačima - kiša i temperatura mora do 20 stepeni. U Herceg Novom je zvanično registrovano oko 700 gostiju. Na rehabilitaciji u Institutu "Igalo" boravi 500 gostiju iz Crne Gore. Prema rečima Nikole Mračevića, direktora marketinga, oko 350 gostiju su korisnici Fonda zdravstva, stotinu je penzionera, a ostalo su individualni gosti. Inostrani gosti dolaske su pomerili za kraj avgusta i septembar.

Uređeni su i hoteli u Bijeloj i Kumboru. Prvim gostima nadaju se u julu, za kad imaju najave, a očekuju da će sezona biti produžena do kraja oktobra. Izvesno je da turista neće biti kako je najavljeno pre korone, ali je bitno što će sezona, veruju, trajati duže.

- Hotel u Kamenarima i plažni bar i restoran već su otvoreni, a sledi postepeno otvaranje drugih hotela - kaže Nikola Milić. - Stižu i prve rezervacije i to uliva dozu optimizma.

Zakupac plaže u Čanju Milan Babović kaže da je nezapamćena slika pored mora u ovom turističkom mestu.

- Turista nema. Nema nigde nikoga. Plažni barovi nisu otvoreni, a ni ugovori sa "Morskim dobrom" nisu obnovljeni - kaže Babović. - Granica sa Srbijom još nije otvorena što mi u Crnoj Gori i te kako osećamo. Otkazali su dolaske i Poljaci, Slovaci, Česi.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Predrag

12.06.2020. 22:18

A nemci na gram jedu i malo trose,pa nisu interesantni. Dok ne ode Milo,srbi da ne idu dole.