Paraćin pola meseca bez zaraženih koronom, u Pomoravskom okrugu još devet novih

Novosti Online / Z.R.

petak, 15. 05. 2020. u 19:33

Параћин пола месеца без заражених короном, у Поморавском округу још девет нових

Foto: Z. Rašić

Najstabilnija epidemiološka situacija u Pomoravskom okrugu trenutno je u Paraćinu, gde je poslednji oboleli registrovan još 30. aprila
Posle više dana bez novozaraženih, u Ćupriji su ponovo registrovane dve osobe pozitivne na korona virus, isti broj novih je i u Jagodini, a u Svilajncu čak još pet lica obolelo je od kovida 19.

Najstabilnija epidemiološka situacija u Pomoravskom okrugu trenutno je u Paraćinu, gde je poslednji oboleli registrovan još 30. aprila. Obolevanja nema tačno pola meseca, što se vidi i po drastično smanjenom broju pregleda u kovid ambulanti u tom gradu. Iz tog razloga, prema rečima pomoćnice direktorke za medicinska pitanja Doma zdravlja, dr Snežane Nikodijević, kovid ambulanta iz zasebnog objekta premeštena je jutros u glavnu zgradu, u previjalište, sa posebnim ulazom.

Od ukupnog broja zaraženih u opštini Paraćin, samo četvoro je trenutno na bolničkom lečenju. Ozdravilo je i desetoro obolelih zdravstvenih radnika Doma zdravlja, od kojih se sedmoro već vratilo na posao. Na žalost, prema podacima ove zdravstvene ustanove, sa liste obolelih od virusa korona njih 19 je izgubilo bitku sa bolešću, 11 muškaraca i osam žena. Među preminulima je najviše dijabetičara i bubrežnih bolesnika koji su se dijalizirali u ćuprijskoj bolnici, a presečna starost preminulih je oko 63 godine.

Sa današnjim danom, u Pomoravskom okrugu ukupno su do sada potvrđena 623 obolela od ove zarazne bolesti: u Ćupriji su registrovana 234 pozitivna, u Paraćinu 157, Jagodini 134, Despotovcu 35, Svilajncu 33 i Rekovcu 21 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije