NA niškom Novom groblju u ponedeljak je sahranjen Blagoje Stančevski (72), istaknuti član SPS i odbornik u Skupštini Gradske opštine Medijana. U Nišu je u subotu u 41. godini preminuo Milan Andrejić, većnik Gradske opštine Palilula i vlasnik agencije "MM turs".


Zasada nema zvanične potvrde o uzroku smrti, a obojica su preminula u niškom Kliničkom centru.


Stančevski je, inače, bio jedan od osnivača SPS i po zanimanju je diplomirani ekonomista. Radni vek je završio u niškoj Direkciji za izgradnju. Andrejić je u dva mandata bio član Veća Gradske opštine Palilula, a od 2016. obavljao je i dužnost zamenika predsednika Skupštine opštine ispred Grupe građana. Oženjen je i otac je jednog deteta.


Od Andrejića se putem društvenih mreža opraštaju brojni prijatelji i saradnici. A posebno su potresne reči njegovog prijatelja Branislava Jovanovića:


- Ljudi, da li ste svesni da je čovek danima tražio pomoć i vraćan sa dijagnozom da ima običnu prehladu, uz preporuku da prima injekcije, bez želje da ga bilo ko testira. I posle nekoliko dana borbe, kada je imao temperaturu 39,5, uz kašljanje i povraćanje, niko nije hteo da ga odveze, već je to učinio otac, i niko nije hteo da ga primi na Infektivnu kliniku, sve dok nisam pozvao te noći ljude iz vrha zdravstva u Nišu. Uz moju intervenciju je tek primljen u bolnicu! Čak ni nas koji smo svakodnevno sa njim bili u kontaktu niko nije hteo da testira iako smo uporno zvali kol-centre. Svaka čast lekarima koji se bore za živote, ali ovde se radi o nemaru i izgubljenom mladom životu .