Leskovac – Preduzeće „Metroparking jug“ Beograd namerava da ustupi Ugovor o obavljanju komunalne delatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje i rešenje stacionarnog saobraćaja novoosnovanom privrednom društvu „Parking i garaže“ iz Leskovca. Odluka o davanju saglasnosti na ovu kupoprodaju je na dašanjoj sednici Gradskog veća, a gradonačelnik Goran Cvetanović je nedavno izjavio da će insistirati i na tome da se o svemu izjasne i odbornici lokalnog parlamenta na sednici koja će biti održana do 20. februara.


- Zvaničan ugovor biće potpisan pred svim građanima i svi ćete moći da vidite detalje – rekao je gradonačelnik Cvetanović komentarišući natpise o tome da će ovaj posao preuzeti leskovačko preduzeće „Bagdala gradnja“.


On je tom prilikom potvrdio da je za kupovinu „Metroparking juga“ zainteresovan lokalni investitor, ali je i naglasio da to nije preduzeće „Bagdala gradnja“.


- „Bagdala gradnja“ nema tu direktnog učešća. Ima možda indirektnog, jer se njegova ćerka udala za sina vlasnika firme „Beli bor“ i, koliko znam, ona i njen suprug, odnosno njegova porodica, su zainteresovani za to. Dobro je da Leskovac ima takvih privrednika – rekao je Cvetanović.


Prema njegovim informacijama, pregovoralo se o kupoprodajnom ugovoru vrednom 100.000 evra. Leskovac je upravljanje mirujućim saobraćajem „Metroparking jugu“, u javno-privatnom partnerstvu, poverio na 25 godina, a više od dve petine tog perioda je već isteklo.


VELIKI POTENCIJAL


Cvetanović je istakao da Leskovac ima veliki intelektualni, privredni i finansijski potencijal i kao primer za to naveo je da su novi vlasnici nekadašnjeg „Hotela Beograd“ i „Leskovačkog sajma“, postali lokalni privrednici koji su započeli i značajne investicije kako bi se ovi objekti, koji su godinama bili napušteni, „stavili u funkciju razvoja grada“.