Srpski reprezentativac, šampion Balkana u disciplini “plovak” i jedan od najboljih ribolovaca u Srbiji, Vladan Mrkušić (47) iz Paraćina, kao i njegov kolega Dragan Pavlović iz Kragujevca, teško su povređeni u saobraćajnom udesu u Bugarskoj, obelodanila je paraćinska Organizacija sportskih ribolovaca ‘Mrena”, čiji je Mrkušić član.

Obojica su zbrinuti u bolnici “Pirogov” u Sofiji sa višestrukim prelomima ruku, nogu i i karlice, ali je Mrkušićevo stanje teže, zbog čega su ga lekari dva dana držali u veštačkoj komi.

Po rečima Miroslava Mitrovića, predsednika OSR “Mrena”, Vladan je automobilom, sa Pavlovićem, krenuo prošle subote, popodne, na ribolovačko takmičenje kod grada Ćustendil u Bugarskoj, ali nije stigao.


PROČITAJTE JOŠ: Autobusom preko spuštene rampe: Vozač nije mogao da čeka voz, pa ugrozio živote putnika (VIDEO)

- Na magistrali između granice i Sofije došlo je do čeonog sudara sa našim autobusom koji se vraćao za Srbiju jer je autobus zaobilazio neku rupu na putu, a u njega je pozadi potom udario kamion, kako je javila bugarska televizija. Samo su Vladan i Dragan povređeni, povrede su izuzetno teške i komplikovane, a bugarski mediji su pogrešno objavili da su bili pijani. U stvari su nosili flašu viskija prijateljima koja se slupala u kolima, potpuno uništenim sudarom – rekao je, za “Novosti”, Mitrović.

Mrkušićeva supruga Žaklina u sredu uveče se vratila iz bolnice u Sofiji sa lepim vestima da je Vladan bolje. Probudio se i može da govori, nema povrede glave.

- Mislila sam da ga prevezemo u Srbiju, ali lekar nije dozvolio dok se ne obave hitne intervencije i stanje mu se ne stabilizuje. Urgentna je operacija ruke, a za nekoliko dana biće mu operisana i karlica, nakon čega mu predstoji dug oporavak. Ovo je zaista velika sreća da su preživeli direktan sudar sa autobusom – priča Žaklina. Ona se ozbiljno zabrinula kad se Vladan u nedelju uveče nije vratio sa tamičenja, a telefon mu je bio nedostupan. Kasnije ju je pozvala supruga Vladinog kolege iz Kragujevca, ona takođe nije znala šta se dešava, sve dok ih predsednik “Mrene” nije obavestio o nesreći.

Povređeni Pavlović i Mrkušić / Foto Fejsbuk


 

RAČUN ZA POMOĆ

Operacije i Mrkušićevo lečenje u Bugarskoj koštaće par hiljada evra, a njegovoj porodici je potreban novac da plati te troškove do prebacivanja u Klinički centar Kragujevac. Zbog toga njegovi prijatelji i kolege iz OSR “Mrena” mole sve koji mogu da pomognu novčano, jer porodica nije u stanju da to sama isfinansira. Pomoć se može uplatiti na račun supruge Žakline Mrkušić, 170-10429094000-17, Unikredit banka.