Kolege apeluju za pomoć: Srpski ribolovci teško povređeni u udesu u Bugarskoj

Z. RAŠIĆ

12. 12. 2019. u 10:48

Колеге апелују за помоћ: Српски риболовци тешко повређени у удесу у Бугарској

Vladan Mrkušić / Foto Fejsbuk

Paraćinsko udruženje ribolovaca “Mrena” apeluje za pomoć porodici reprezentativca Vladana Mrkušića. Ne sme da se transportuje u Srbiju pre operacije i dok mu se stanje ne stabilizuje

Srpski reprezentativac, šampion Balkana u disciplini “plovak” i jedan od najboljih ribolovaca u Srbiji, Vladan Mrkušić (47) iz Paraćina, kao i njegov kolega Dragan Pavlović iz Kragujevca, teško su povređeni u saobraćajnom udesu u Bugarskoj, obelodanila je paraćinska Organizacija sportskih ribolovaca ‘Mrena”, čiji je Mrkušić član.

Obojica su zbrinuti u bolnici “Pirogov” u Sofiji sa višestrukim prelomima ruku, nogu i i karlice, ali je Mrkušićevo stanje teže, zbog čega su ga lekari dva dana držali u veštačkoj komi.

Po rečima Miroslava Mitrovića, predsednika OSR “Mrena”, Vladan je automobilom, sa Pavlovićem, krenuo prošle subote, popodne, na ribolovačko takmičenje kod grada Ćustendil u Bugarskoj, ali nije stigao.


PROČITAJTE JOŠ: Autobusom preko spuštene rampe: Vozač nije mogao da čeka voz, pa ugrozio živote putnika (VIDEO)

- Na magistrali između granice i Sofije došlo je do čeonog sudara sa našim autobusom koji se vraćao za Srbiju jer je autobus zaobilazio neku rupu na putu, a u njega je pozadi potom udario kamion, kako je javila bugarska televizija. Samo su Vladan i Dragan povređeni, povrede su izuzetno teške i komplikovane, a bugarski mediji su pogrešno objavili da su bili pijani. U stvari su nosili flašu viskija prijateljima koja se slupala u kolima, potpuno uništenim sudarom – rekao je, za “Novosti”, Mitrović.

Mrkušićeva supruga Žaklina u sredu uveče se vratila iz bolnice u Sofiji sa lepim vestima da je Vladan bolje. Probudio se i može da govori, nema povrede glave.

- Mislila sam da ga prevezemo u Srbiju, ali lekar nije dozvolio dok se ne obave hitne intervencije i stanje mu se ne stabilizuje. Urgentna je operacija ruke, a za nekoliko dana biće mu operisana i karlica, nakon čega mu predstoji dug oporavak. Ovo je zaista velika sreća da su preživeli direktan sudar sa autobusom – priča Žaklina. Ona se ozbiljno zabrinula kad se Vladan u nedelju uveče nije vratio sa tamičenja, a telefon mu je bio nedostupan. Kasnije ju je pozvala supruga Vladinog kolege iz Kragujevca, ona takođe nije znala šta se dešava, sve dok ih predsednik “Mrene” nije obavestio o nesreći.

Povređeni Pavlović i Mrkušić / Foto Fejsbuk


 

RAČUN ZA POMOĆ

Operacije i Mrkušićevo lečenje u Bugarskoj koštaće par hiljada evra, a njegovoj porodici je potreban novac da plati te troškove do prebacivanja u Klinički centar Kragujevac. Zbog toga njegovi prijatelji i kolege iz OSR “Mrena” mole sve koji mogu da pomognu novčano, jer porodica nije u stanju da to sama isfinansira. Pomoć se može uplatiti na račun supruge Žakline Mrkušić, 170-10429094000-17, Unikredit banka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bager

12.12.2019. 11:12

Cemu onda sluzi osiguranje automobila ,koje podnosi lecenje u takvim slucajevima,,ceu sluzi medjunarodna konvencija socijalnog osiguranja koja slizi da se prihitnim slucajevima i povredama povredjeni lece u toj dravi a posle se regulise izmedju drzava,,

Pepy PN

12.12.2019. 23:00

@bager - To su bugarska go... Covek imao otvoren prelom ruke,dok nije supruga odnela 1500 eura nisu hteli da mu rade operaciju ruke.A svi znaju da otvoren prelom mora da se operise u narednih 24 sata.

Komšija

14.12.2019. 10:47

@bager - Kao dobar Vladin drugar, pouzdano mogu da potvrdim da je Pepy PN u pravu, nisu hteli ništa da rade pre uplate, nažalost takvi su ljudi… Ribolovci su skupili odmah za tu prvu operaciju (bravo!), mi drugari smo uplaćivali koliko je ko mogao.