Jezivi prizor zatekli su radnici staropazovačkog JP "Čistoća" kada su u utorak u prepodnevnim satima zatekli pomerenu grobnu ploču na groblju u Starim Banovcima.

Tek kada su prišli grobnom mestu, usledilo je još šokantnije, grob je bio otkopan i iz njega izvučeni delovi sanduka, posmrtnih ostataka.

Pomerena je nadgrobna ploča, a potom otkopavan grob i to naročito u predelu glave koja je izvađena zajedno sa krstom, delovima sanduka i krsta koji su tu bili pohranjeni pre 25 godina.

Pročitajte još - "Fordom" "sleteo" u groblje i oštetio šest spomenika(FOTO)

-Ono što u ovom trenutku sumnjamo, da li je u pitanju neki sektaški obred ili nažalost, što moram tako da se izrazim, koristoljublje, da je neka vrednost bila zakopana zajedno sa pokojnikom. To ćemo otkriti nakon sprovedenih istražnih radnji- kaže naš izvor iz istrage.


Pripadnici MUP-a u Staroj Pazovi, tragaju za počiniocem ili više lica koji su počinili ovo delo.

O ovom krivičnom delu za "Novosti" u Javnom preduzeću "Čistoća" nisu želeli da govore dok istraga traje, ali su potvrdili da se ovo zaista desilo. Nakon obavljenog uviđaja, komunalni radnici su vratili delove pokojnika u grobno mesto.
Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, da je u oskranavljenom grobu pre 25 godina sahranjena jedna učiteljica.

- Pričalo se da je ona imala veliku količinu nakita, i da je sav taj nakit ubačen u sanduk sa njom. Da li je to istina, ne znamo, možda je neko to stvarno čuo, ali za svaku je osudu.- pričaju meštani ovog mesta, koji su u šoku nakon saznanja da se ovo desilo.

Skrnavljenje spomenika retka je slučajnost na sremskim grobljima, ali i krađa pokojnika nije tako česta pojava.