DECA MOGLA DA POGINU: Autobusu punom đaka tokom vožnje otpao točak, neko namerno odvrnuo šrafove?!

D.N.

29. 10. 2019. u 19:03

ДЕЦА МОГЛА ДА ПОГИНУ: Аутобусу пуном ђака током вожње отпао точак, неко намерно одврнуо шрафове?!

FOTO: D. Novković

Zbog sumnje u diverziju na školskom autobusu, pokrenuta istraga
Prevoznik „Kontinental turs“ saopštio je da je veštačenjem utvrđeno da je na školskom autobusu, koji je 23. oktobra prevozio đake, u selu Dubravica otpao točak jer je neko namerno odvrnuo šrafove.

- Daljom policijskom istragom utvrdiće se identitet počinioca, s obzirom da je autobus bio pun dece i samo pukom srećom nije niko povređen – navedeno je u saopštenju „Kontinental tursa“.

Ovaj incident dogodio se u jutarnjim satima, kada je autobus stigao iz Batovca u Dubravicu, prevozeći đake do isturenog odeljenja požarevačke OŠ „Vuk Karadžić“ u naselju Zabela. Niko od dece nije povređen i ona su uskoro krenula ka svom odredištu, jer je stigao drugi autobus istog prevoznika.

PROČITAJTE JOŠ -
Šamarala mi sina, pa došla na liturgiju bez izvinjenja: Oglasio se sveštenik, otac dečaka iz Bora

„Kontinental turs“ iz Kule kod Malog Crnića, izabran je proletos u postupku javne nabavke za prevoz 1.600 osnovaca i srednjoškolaca, kao podizvođač firme „Moto boem trans“ iz Negotina. Za tu uslugu, od marta ove, do kraja februara naredne godine, iz gradskog budžeta biće plaćeno 50,3 miliona dinara.
Ponudu na tenderu dostavila je i „Ariva Litas“, koja je godinama unazad prevozila đake. Pošto je došlo do izmene konkursne dokumentacije, ova kompanija
odustala je od tendera, smatrajući da su time sniženi kriterijumi za prevoznike, na uštrb bezbednosti dece i kvaliteta prevoza. Na ovo su iz Gradske uprave odgovorili da je izmenom dokumentacije obezbeđena veća konkurencija u cilju efikasnog trošenja javnih sredstava, kako bi se dobile najpovoljnije ponude, ali nije zanemarena bezbednost dece.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragana B.

30.10.2019. 09:14

Ne znam sta da kazem? Deca u neispravnom autobusu bez obavezne kontrole vozila pre kretanja? Sta se to desava da sve nesto ruzno se desava anovine i Tv Puni jezivih naslova ! Koji horor za nasu psihu spremate svakodnevno ko da nemamo dovoljno licnih problema! Odgovorne skinuti sa postavljenih mesta pod hitno kao i vizace koji samo sednu za vilan!

Glas razuma

30.10.2019. 12:05

Verovatno neki iskompleksiran roditelj koji nije mogao da plati detetu ekskurziju jer je novar potrošio u kladionici ili na piće.