Do Svetog Ilije Trg u novom ruhu

J. ĆOSIN

03. 06. 2019. u 10:30

Niška Banja namerava da centru opštine i starim fontanama vrati stari sjaj

До Светог Илије Трг у новом руху

Foto A. Rovčanin

PRVI čovek Niške Banje Dejan Jovanović kaže da je započelo uređivanje ovdašnjeg Trga koji bi 2. avgust i obeležavanje opštinske slave Svetog Ilije trebalo da dočeka u novom ruhu. Kaže, starim sjajem će zablistati i fontane instalirane pre više od 40 godina...

Pročitajte još: Pohvale Niškoj Banji

- Početak radova je bio malo odložen zbog pribavljanja Plana preventivnih mera, te isteka roka za žalbe posle izbora izvođača radova. Ipak, nismo gubili vreme i gradilište se uveliko priprema. Već znamo da će fontane biti zaštićene istim premazom kao i kada su postavljene, 1977, s tim što će sada dobiti nove prskalice i dekorativnu rasvetu. Ostatak trga će biti prekriven behaton pločama - otkriva Jovanović, i objašnjava da će od ukupno potrebnih 30 miliona dinara polovinu obezbediti Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, deset lokalna samouprava, dva i po Gradska opština Niška Banja, a ostatak JKP "Mediana" i JKP "Parking servis".


VAUČERI

PONAJVIŠE zahvaljujući državnim vaučerima za odmor u Srbiji, kojih je lane ovde bilo 300, a sada je dostignut broj od 500, Niška Banja beleži sve veći broj turista koje domaćini rado odvode do Sićevačke i Jelašničke klisure, a ekskurzije završavaju kod nekog domaćina - na ručku u vinskom podrumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije