Štrand otvorio kapije

Lj. PRERADOVIĆ

04. 05. 2019. u 10:25

Штранд отворио капије

Do 15. maja ulaz besplatan Foto Arhiva VN

Na najlepšoj dunavskoj plaži počinje 108. kupališna sezona

I PORED hladnih i kišovitih dana, najlepša plaža na Dunavu, novosadski Štrand, otvorila je kapije, i ovogodišnja, 108. kupališna sezona je počela prvog dana maja. Naplata karata počinje 15. maja, a do tada je posetiocima omogućen besplatan ulaz.

Kupači i ljubitelji Štranda će i ove godine, kao i prethodne, dnevnu kartu plaćati 50 dinara, dok je za decu do sedam godina ulaz besplatan.

Po rečima Ivana Nožinića, savetnika direktora za medije u JKP "Gradsko zelenilo", sezonske ulaznice bez popusta koštaju 1.045 dinara, a za njihovu izradu se plaća još 300 dinara. Za đake, studente i penzionere je omogućen popust, pa tako za ove kategorije sezonske ulaznice koštaju 850 dinara.

PROČITAJTE JOŠ - Štrand u novom režimu 

O bezbednosti kupača na"Štrandu i ove sezone brinuće spasioci, koji već dežuraju na plaži. U špicu sezone, biće angažovano između 35 i 40 spasilaca iz Udruženja spasilaca na vodi koji su prethodno prošli obuku spasavanja i pružanja prve pomoći.

Spasioci su, po Nožinićevim rečima, opremljeni sa tri čamca, dva gumena i gliserom. Od prvog dana maja, na Štrandu je otvorena i ambulanta, u kojoj medicinska ekipa dežura svakodnevno.


KABINE

ZAKUPCI malih kabina imaju pravo na dve sezonske ulaznice sa popustom, a zakupci velikih na četiri sezonske ulaznice. Oni plaćaju samo cenu izrade ulaznice u iznosu od 300 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije