KUPALIŠNA sezona na najlepšoj plaži na Dunavu, na Štrandu, završena je juče, ali se kapije neće zatvoriti za posetioce, pa će ljubitelji reke i dalje moći da uživaju u čarima Dunava. Ulaznice se neće naplaćivati od 1. oktobra do 1. maja dogodine, a radno vreme biće skraćeno za samo dva sata, pa će se kapije umesto u ponoć, zatvarati u 22 časa.

I ovu 107. po redu sezonu, obeležili su brojni događaji, a u "Gradskom zelenilu" koje se stara o Štrandu najviše pažnje i ove godine su poklonili bezbednosti kupača.

Broj posetilaca Štranda najviše zavisi od vremenskih uslova, a da Novosađani vole da leto provode na Štrandu, svedoči i podatak da je od početka sezone prodato više od 340.000 ulaznica i oko 5.000 sezonskih.

Pročitajte još: Na Štrandu je najlepše

- Veliki broj događaja obeležilo je i ovu kupališnu sezonu, od već prepoznatljivih dnevnih žurki tokom "Egzita", preko programa agencije "Ninamedija" ispod Mosta slobode, do sportskih dešavanja - predočava Ivan Nožinić, savetnik direktora u "Gradskom zelenilu".

Ono što je obeležilo i ovu sezonu, petu uzastopno, je i humanitarna akcija "Humani ponedeljak", koja je ove godine počela nešto kasnije, 18. juna. Novosađani su ponovo pokazali veliku humanost i za osmoro ljudi kojima je bila potrebna novčana pomoć za lečenje, donirali više od 800.000 dinara. Za pet godina u okviru ove akcije pružena je pomoć za lečenje 46 osoba, najviše dece, sa bezmalo osam miliona dinara. Akcija se nastavlja i naredne sezone, od 1. maja 2019.

MANjE PRIMEDABA

U "ZELENILU" napominju da su zadovoljni što je znatno smanjen broj primedaba građana na higijenu i buku. Poslednjih godina je napravljen značajan pomak u saradnji i komunikaciji sa posetiocima Štranda, posebno sa Udruženjem građana "Štrandaroši", koje je ukazivalo na eventualne propuste. Sve to je i dovelo do toga da se broj zamerki na kvalitet usluga sveo na minimum.