Počinje Zlatarfest

A. ROVČANIN

26. 07. 2018. u 08:41

Почиње Златарфест

Nastupi estradnih zvezda uvek privuku brojnu publiku Foto A. Rovčanin

Organizatori ponovo pripremili četiri dana dobre zabave u Novoj Varoši. Kiša je neke uvodne koncerte preselila sa otvorene scene u salu

Turistička manifestacija "Zlatarfest" počinje u četvrtak u Novoj - ustanovljena pre šest godina sa ciljem da promoviše potencijale ovog dela Srbije. Festival koji se završava 29. jula će, po najavama organizatora, obeležiti bogat muzičko-zabavni program, a posetioci će - osim u nastupima estradnih zvezda - moći da uživaju i u raznovrsnim kulturnim, te sportskim sadržajima.

- Sa prilično skromnim budžetom od oko tri i po miliona dinara, ali raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima, pokušaćemo da nadmašimo nivo dostignut lane, odnosno svih ranijih festivala - kaže član Organizacionog odbora i direktor Turističke organizacije na Zlataru Branko Pucarević.

Pročitajte još - Puni kreveti na Zlataru

Iako će ovogodišnja manifestacija zvanično biti otvorena 26. jula uveče, kada će se na centralnom trgu u Novoj Varoši prisutnima obratiti prvi čovek lokalne samouprave Radosav Vasiljević, "Zlatarfest" je i ove godine imao svoju uvertiru u vidu predfesta nazvanog "Letnje zagrevanje", tokom kojeg su u večernjim satima održavani različiti koncerti.

Vreme, međutim, ne ide naruku organizatorima, pa su nastupi sastava "Ođila", di-džej dueta "Zap mi stroub" - koji čine Ivana Aleksandrović i Damjan Eltech - te etno-pevačice Danice Krstić, koji su bili planirani da se održe na otvorenoj sceni ispred doma kulture" Jovan Tomić", ipak morali da budu preseljeni u Veliku salu pomenute ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije