Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, ocenio je 2017.godinu najuspešnijom u poslednjih desetak godina za Svilajnac i najavio za novu 2018.g. otvaranje jedne nove fabrike koja će zaposliti 200 radnika.

Prema njegovim rečima, najveći posao u protekloj godini bila je regulacija reke Resave, koja je 2014.godine izazvala katastrofalnu poplavu a veliki i obimni radovi su okončani na rekonstrukciji Doma zdravlja, bezanima, vodovodu.

Preko milijardu dinara inevestirano je u razvoj opštine, što nam omogućava da budemo jedna od najrazvijenijih opština ove veličine u Srbiji, istakao je Milanović na novogodišnjem koktelu.

Milanović je za sledeću godini najavio i obimne poslove u školstvu, i ohrabrio poerske obveznike "da u narednoj godini neće biti povećanja poreza".

PROČITAJTE JOŠ: "Panasonik" u Svilajncu povećao broj radnika 30 puta

Do 2022 godine, Svilajnac će imati sve, što je potrebno, kada je reč o komunalnoj infrastrukturi i javnim objektima biti spreman za ulazk Srbije u Evropsku uniju, ocenio je Milanović.

Koktel je održan u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu, a prisustovali su mu prestavnici političkog, javnog, kulturnog i sportskog života opštine, privrednici, poljoprivrednici, penzioneri...