KURŠUMLIJA - Iako se svrstava u red nerazvijenijih opština, Kuršumlija, koja prema poslednjem popisu (2012) ima oko 20.000 stanovnika i jedna je od najrazuđenijih, jedinstvena je i po broju registrovanih vozila. Naime, prema podacima MUP Srbije, na području opštine zvanično je registrovano 6.650 vozila, od kojih je najviše u samom administrativnom centru, koji ima oko 12.000 stanovnika, što prema statističkim podacima ukazuje da je broj vozila veći od broja domaćinstava.

- Iako je činjenica da je naša opština jedna od najnerazvijenijih u zemlji i da je na evidenciji NSZ oko 3.000 nezaposlenih, broj vozila registrovanih na području naše opštine, ukazuje da uprkos nedostatku radnih mesta, žitelji imaju i druge izvore prihoda, odnosno, da je sve više onih koji se okreću samostalnim delatnostima, ali i razvoju voćarstva, pa i poljoprivredi, odnosno, samostalnim izvorima prihoda - ukazuje Radoljub Vidić, predsednik kuršumlijske opštine, napominjući da je pre desetak godina tokom neuspešnih privatizacija, u samoj Kuršumliji bez posla ostala gotovo polovina žitelja.

Inače, zbog velikog broja vozila u samoj Kuršumliji, lokalna samouprava je sprovela "studiju izvodljivosti u parkiranju", kada je i uvedena parking-služba.

NEMA AUTOBUSA

- PORED vlasnika automobila, koji žive u samom gradu, u registrovana vozila svakako spadaju i druga vozila, kao što su traktori, kamioni, kombi-vozila, koji se uglavnom koriste u seoskim sredinama - ističe predsednik Vidić, koji navodi da to dobro dođe, podsećajući da do nekih sela nema ni autobuskih linije.