Paraćinski piloti bez premca na takmičenju u Trsteniku

Z. Račić

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 19:20

Параћински пилоти без премца на такмичењу у Трстенику
Posada paraćinskog Aero kluba “Naša krila” osvojila je prvo mesto i pobednički pehar na takmičenju motornih pilota u reli letenju “Memorijal pilot Mihajlo Petrović”
Posada paraćinskog Aero kluba “Naša krila” osvojila je prvo mesto i pobednički pehar na takmičenju motornih pilota u reli letenju “Memorijal pilot Mihajlo Petrović”, održanom u Trsteniku poslednjeg vikenda.

Paraćinski dvojac Tomislav Šaletić i Nikola Naumović pobedu sa 205 bodova izvojevali su na avionu “utva 75”, ostavivši iza sebe posade iz Valjeva, Trstenika, Novog Sada, Smedereva i Ćuprije. Drugo mesto sa 164 boda osvojili su smederevski piloti Spasić-Tasković, a treće posada iz Ćuprije Beda-Stojković sa 142 boda, kaže predsednica “Naših krila”, poznata padobranka Svetlana Simić.

Paraćinski Aero klub ove godine obeležava 85 godina od osnivanja i tokom minulih decenija ostvario je izuzetne sportske rezultate u padobranstvu i pilotiranju, kao i u edukaciji mladih modelara, padobranaca, pilota aviona i jedrilica. Članovi ovog kluba bili su svojevremeno svetski prvaci u padobranstvu i modelarstvu, a poslednjih godina najdominantnije su sekcije padobranstva i motornih pilota.

- Već dvadeset godina naši piloti prvaci su države u motornom letenju i u sastavu su reprezentacije Srbije, ranije Jugoslavije, a padobranci su višestruki državni prvaci kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji – kaže Simić.

Ona dodaje da brinu i o održavanju sportskog aerodroma u Davidovcu udaljenog pet i po kilometra od Paraćina, sa travnatom poletnom stazom dužine hiljadu metara i svim potrebnim sadržajima za vazduhoplovne aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije